Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ζευγαρώνω πουλιά

Θέλω να τα ζευγαρώσω.

Εκείνο που πρέπει να ξεκαθαρίσω απ’ την αρχή πρίν παραθέσω μερικές, συμβουλές και σκέψεις, είναι ότι όλα όσα θα αναφερθούν παρα-κάτω είναι γνώσεις  εμπειρικές που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια 30 ετών και πλέον ασχολίας μου με τα καναρίνια.
Δεν διεκδικούν το  αλάθητο απλά θέλουν  να βοηθήσουν ,να δώσουν με λίγα λόγια , κατευθύνσεις στον ερασιτέχνη εκτροφέα με όσον το δυνατόν  πιο κατανοητό τρόπο για να ζευγαρώση σωστά  τα λίγα  πουλάκια που έχει στην κατοχή του.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΝ.

Ξεκινόντας  λοιπόν  πριν απ’ όλα θα πρέπει να απαντήσουμε στην πιο συνηθισμένη ερώτηση….

Ποια  είναι  η  καλύτερη  εποχή ;

Η απάντηση είναι απλή.Αυτή που έχει καθορίσει η φύση, για να γίνεται το ζευγάρωμα.Η εποχή που η διάρκεια του ημερήσιου φωτισμού αγγίζει τις 14 ώρες.
Για την χώρα μας αρχές Μαίου ή έστω στο τέλοςτου Απρίλη .Είναι η εποχή που η θερμοκρασία κινείται γύρο στους 19-20 βαθμούς και που η σχετική υγρασία είναι συνήθως κοντά στο 50 με 60%.
Αυτό που λέμε ιδανικές συνθήκες για αναπαραγωγική περίοδο.
-Αρκετό καιρό όμως πριν ,ίσως και ένα μήνα,πρέπει να έχουμε αποκτήσει τον κατάλληλο χώρο που θα στεγάσουμε την οικογένεια των φίλων μας.Και εδώ πρέπει να απαντήσουμε σε μια άλλη επείσης βασική ερώτηση.

Ποιος  είναι  ο καλύτερος  χώρος ;

Η απάντηση είναι στην φωτογραφία.Μιά ζευγαρώστρα με διαστάσεις 80cm πλατος, 40cm ύψος και 30cm βάθος είναι ότι πρέπει.Μια βασική λεπτομέρεια.Να έχει δυνατότητα χωρίσματος στο μέσον.Αυτή η ζευγαρώστρα θα τοποθετηθεί σ’ένα σημείο δροσερό αλλά και φωτεινό (χωρίς απευθείας ήλιο) αλλά και χωρίς ρεύματα αέρα.
Είναι πολύ σημαντικό η απόφασή μας για την τοποθέτηση της να προκύψει μετά από προσεκτική παρατήρηση του χώρου και των δυνατοτήτων που έχουμε.Δεν πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις εκ των υστέρων.
Αφού λοιπόν έχουμε αποφασήσει για την θέση που θα στεγάσουν τον έρωτά τους τα «αστέρια» μας,έρχεται η πρώτη επαφή.Βάζουμε το χώρισμα στην ζευγαρώστρα και τα πουλάκια μας ,το κάθε ένα στο δικό του μισό.Η επόμενη φροντίδα μας είναι και αυτή μια πολύ βασική παράμετρος για την επιτυχημένη επαφή του ζεύγους.Η προετοιμασία τους……..

http://mgerom.wordpress.com/2010/01/21/z%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%89%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82/

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.