Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Μετακόμιση

Είτε επειδή πραγματικά ...χωρίζετε :) κατά το γνωστό άσμα είτε όχι, η διαδικασία μιας μετακόμισης εμπεριέχει εξ΄ορισμού το στοιχείο του ...αποχωρισμού αλλά και της ...νέας αρχής. 
Και επειδή με τη γκρίνια, τη μιζέρια και τα αχ και βαχ τίποτα μα τίποτα μικρό ή μεγαλύτερο δεν γίνεται ευκολότερο, επικεντρωθείτε και σ΄αυτή την περίπτωση στα θετικά του πράγματος και οργανωθείτε με τρόπο που τα τελείως πρακτικά  να σας ταλαιπωρήσουν όσο γίνεται λιγότερο και να σας μείνει μόνο η ....χαρά της αλλαγής .
_________________ 
1. Η  μετακόμιση είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για ένα γερό ...ξεκαθάρισμα απ΄όσα δεν σας χρειάζονται πια, ό,τι κι αν είναι αυτά.  Ρούχα, βιβλία, διάφορα αντικείμενα του σπιτιού, έπιπλα, κουζινικά κλπ. Με το που θα αποφασίσετε να μετακομίσετε, πετάξτε όσα απ΄αυτά δεν βρίσκονται σε κατάσταση που να μπορεί κάποιος άλλος να τα χρησιμοποιήσει και για όλα τα υπόλοιπα βρείτε τους ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη και χαρίστε τα. 

2. Φροντίστε  να έχετε ήδη στη διάθεσή σας  το νέο σπίτι ελεύθερο, κενό και αφού έχετε ρίξει και μια ...φασίνα,  τουλάχιστον 10-15 ημέρες πριν τα ...μαζέψετε οριστικά από το παλιό. Είναι αρκετό διάστημα για να έχετε κάνει όσα πρέπει, ώστε το πρώτο βράδυ στο καινούργιο σας ...τσαρδί να σας βρει σ΄έναν όχι βεβαίως πλήρως τακτοποιημένο χώρο αλλά όχι και σ΄ένα ...χάος   που κανείς δεν θα ξέρει που βρίσκεται τι και θα περάσουν αρκετές μέρες μέχρι να το ...μάθει.  :)

3. Μέσα σ΄αυτές τις 10-15 ημέρες,  πακετάρετε σταδιακά όλα όσα βρίσκονται σε αποθήκες, πατάρια, ντουλάπια, βιβλιοθήκες, συρτάρια  και δεν θα σας χρειαστούν γι΄αυτό το διάστημα  όπως και όλα τα κάδρα και διακοσμητικά αντικείμενα, κουρτίνες, κουρτινόξυλα τα εκτός εποχής ρούχα, όσα κουζινικά από τα ντουλάπια της κουζίνας επίσης δεν είναι καθημερινής χρήσης αλλά και μικροέπιπλα. Συσκευάστε όσα είναι απαραίτητο είτε σε κούτες, είτε και σε πλαστικά κουτιά αποθήκευσης που θα ξαναχρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσετε το οτιδήποτε, τυλίγοντας τα πιο εύθραυστα στο ειδικό χαρτί ή πλαστικό συσκευασίας ή και εφημερίδες  και μεταφέρετε τα τμηματικά με το δικό σας αυτοκίνητο ή με την βοήθεια κάποιων φίλων,  τοποθετώντας όσα είναι δυνατόν κατευθείαν στη μόνιμη θέση τους στο καινούργιο σπίτι. Για όσα αυτό δεν μπορεί να γίνει, αφήστε τα μέσα στις κούτες και σε σημεία που δεν θα εμποδίζουν  την μεταφορά  επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών την ημέρα της μετακόμισης
Αυτός είναι  ο μοναδικός τρόπος να μην ....χαθείτε την τελευταία μέρα και ώρα μέσα σε στοίβες από κουτιά που θα απαιτούν και πιο προσεκτική συσκευασία και θα καθυστερήσουν την μεταφορά επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κλπ.  και κυρίως θα  κάνουν την τακτοποίηση όλων ακόμα πιο δύσκολη και φυσικά την μετακόμιση πολύ πιο ...ακριβή
Μεταφέροντας έτσι σιγά σιγά τα πιο μικρά μόνοι σας, δεν θα χρειαστεί ούτε ιδιαίτερη επιμέλεια στη συσκευασία, ούτε επακριβώς να προσδιορίσετε και να γράψετε σε κάθε κουτί τι περιλαμβάνει και κυρίως θα διευκολυνθείτε πολύ στην τακτοποίηση, αφού κι αυτή θα την κάνετε τμηματικά  βάζοντας "στοιχειωδώς" στη θέση τους όσα μεταφέρετε κάθε φορά. 

4. Οργανώστε τον χρόνο σας έτσι ώστε την προηγούμενη της μετακόμισης ημέρα  να μπορέσετε με τον ίδιο τρόπο, με δικό σας δηλαδή μέσο,  να ...κουβαλήσετε και τα τελευταία ...μικρά και να αφήσετε για τους μεταφορείς όσο λιγότερα γίνεται μαζί  φυσικά με τα ογκώδη έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές
Αν καταφέρετε στα ντουλάπια της κουζίνας, του μπάνιου και των υπνοδωματίων  του νέου σπιτιού να υπάρχουν από την προηγούμενη όλα όσα άμεσα θα σας χρειαστούν από την πρώτη στιγμή, δεν θα αναγκαστείτε  ....πεθαμένοι από την κούραση να ψάχνετε ανάμεσα  σε δεκάδες κουτιά για να βρείτε τα ...γυαλιά σας, την οδοντόβουρτσα, τον καφέ, την ζάχαρη, ένα ποτήρι ή τα ρούχα που χρειάζεστε για το επόμενο πρωί.  

5. Προφανές ότι η όλη διαδικασία γίνεται τόσο πιο ...περίπλοκη και δύσκολη, όσο περισσότεροι ...μένουν μαζί σας. Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά σε όχι ιδιαίτερα μικρή ηλικία, για να είστε εσείς που θα καθορίσετε τον "ρυθμό" που θα μεταφέρετε τα πράγματά τους, ζητείστε τους αν όχι να πακετάρουν μόνα, τουλάχιστον να σας υποδείξουν πια από τα δικά τους πράγματα  μπορούν να μεταφερθούν τμηματικά στο καινούργιο σας σπίτι, αφού κρατήσουν  κι εκείνα για την ημέρα της μετακόμισης τα  εντελώς απαραίτητα μέχρι την τελευταία στιγμή. 

6. Αν η απόσταση μεταξύ των δύο σπιτιών είναι απαγορευτική για τέτοιου είδους "δρομολόγια" πριν την ημέρα της μετακόμισης ή για τον οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν γίνεται διαφορετικά παρά να  μεταφερθούν όλα  ...με τη μία και παρουσία των μεταφορέων, αρχίστε να πακετάρετε  νωρίς, ανάλογα φυσικά και με το πόσα πολλά είναι αυτά που έχετε να μεταφέρετε, γράψτε στα κουτιά το δωμάτιο που αφορούν όσα περιέχουν, αν περιέχουν κάτι εύθραυστο και μια στοιχειώδη περιγραφή για το περιεχόμενό τους που θα σας βοηθήσει στην τακτοποίηση και φροντίστε το κάθε κουτί να μην ξεπερνά τα είκοσι κιλά ώστε να μπορεί να σηκωθεί από ένα μόνο άτομο  αλλά και να είναι όλα τους ανθεκτικά και κλεισμένα καλά με την ειδική ταινία ώστε να αποφύγετε ..."ατυχήματα". 

7. Το να επιλέξετε η μεταφορική εταιρία να αναλάβει εκτός από τη μεταφορά και την συσκευασία των πάντων, είναι κάτι που εξαρτάται τόσο από το πόσο είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε, αφού είναι λογικό ότι κάτι τέτοιο θα αυξήσει την συνολική δαπάνη, αλλά κυρίως από την ....ιδιοσυγκρασία σας και κατά πόσο σας αρέσει ή όχι ....άγνωστοι  να "εισβάλλουν" στο σπίτι και τα ντουλάπια σας, έστω και για να σας ....εξυπηρετήσουν. Γι΄αυτό και πριν αποφασίσετε κάτι τέτοιο σκεφτείτε το καλά γιατί "προστριβές" του τύπου ...."μα προσέξτε" ...."αφήστε αφήστε  αυτό θα το κάνω εγώ" .... "μα πως τα πετάτε έτσι..." "αχ το τσαλακώσατε".... "αχ πάει το κλαδί του φίκου" :) και τέτοια ...συναφή και ...κωμικοτραγικά  την ώρα που όλοι τρέχουν πανικόβλητοι, το μόνο που θα καταφέρουν  να αυξήσουν την ένταση και τον εκνευρισμό που έτσι κι αλλιώς έστω σ΄έναν μικρό βαθμό σε τέτοιου είδους στιγμές δεν λείπουν, όποιος κι αν πακετάρει ή κουβαλήσει. 

8. Κουτιά κάθε  μεγέθους, όπως και ότι άλλο σας χρειαστεί για να αμπαλάρετε οτιδήποτε, θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη συσκευασίας  αλλά και στο ΙΚΕΑ και σε τιμές από 1-3 ευρώ ανάλογα με το  μέγεθος και το πόσο σκληρό είναι το χαρτόνι τους,   όμως εξίσου καλά θα κάνετε την δουλειά σας  χρησιμοποιώντας κούτες  από κάποια καταστήματα της γειτονιάς σας  ή super markets, αρκεί να τα ζητήσετε και να τα προμηθευτείτε έγκαιρα

9. Το κόστος της μεταφοράς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κυριότερους την απόσταση μεταξύ των δύο σπιτιών, το πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση στο σημείο προορισμού (αν θα χρειαστεί να μεταφερθούν έπιπλα, συσκευές ή ογκώδη αντικείμενα με γερανό, αν όχι σε ποιόν όροφο θα μεταφερθούν, αν υπάρχει ασανσέρ κλπ.)  και φυσικά από τον συνολικό αριθμό και όγκο όσων μεταφερθούν και κυρίως πόσα μεγάλων διαστάσεων έπιπλα και συσκευές. Αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία συμβουλευθείτε φίλους και γνωστούς που πιθανόν να έχουν χρησιμοποιήσει κάποια  εταιρία και να έμειναν ευχαριστημένοι και από τις τιμές και γενικά τις υπηρεσίες ή  ζητήστε  αρκετές  προσφορές από τις πολλές μικρές και μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο. 

10. Μην ξεχνάτε, ακόμα κι αν η πρόθεσή σας είναι να φύγετε ...ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω σας.... ότι το παλιό σπίτι θα πρέπει να παραδοθεί στους ιδιοκτήτες ή τους νέους ενοικιαστές σε ανάλογη κατάσταση μ΄εκείνη που εσείς κάποτε το παραλάβατε και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον καθαρό, γι΄αυτό και αν δεν το έχετε κάνει μέχρι την ημέρα της μετακόμισης φροντίστε για την ....τελευταία φασίνα αφού μαζέψετε και τα τελευταία. 


http://soulouposeto.blogspot.com/2010/10/10-must_04.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.