Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Μετατοπίστηκε ο άξονας της Γης.

Τον άξονα της Γης φαίνεται να μετατόπισε ο σεισμός των 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ισοπέδωσε τη Χιλή, με αποτέλεσμα να μικρύνει η ημέρα, υποστηρίζει ο γεωφυσικός της ΝΑΣΑ, Ρίτσαρντ Γκρος.

«Η διάρκεια της ημέρας πρέπει να συρρικνώθηκε κατά 1,26 εκατομμυριοστά του δευτερόλεπτου», επισημαίνει ο Γκρος στο περιοδικό «Μπίζνεσγουικ», προσθέτοντας ότι ο άξονας γύρω από τον οποίο ισορροπεί η μάζα της Γης πρέπει να έχει μετακινηθεί κατά περίπου 8 εκατοστά.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, Α. Ρίτμπουικ, υπογραμμίζει ότι ορισμένες αλλαγές ίσως είναι εμφανείς και κάποια νησιά μπορεί να μετατοπίστηκαν – το νησί Σάντα Μαρία, έξω από τις ακτές της Χιλής, μπορεί να ανασηκώθηκε κατά 32 μέτρα μετά τον σεισμό.
«Πρόκειται για το φαινόμενο του πατινέρ», λέει ο Ντέιβιντ Κέριτζ από τη Βρετανική Γεωλογική Επιθεώρηση του Εδιμβούργου. Οπως ο πατινέρ όταν κάνει κύκλο, επιταχύνει κρατώντας τα χέρια μέσα, έτσι γίνεται και με τη Γη που περιστρέφεται, αν αλλάξει η διανομή της μάζας της, αλλάζει και ο ρυθμός περιστροφής».
Στο μεταξύ, υπό έλεγχο έχει τεθεί η κατάσταση στην Κονσεψιόν, όπου σημειώθηκαν πρωτοφανείς λεηλασίες μετά τον φονικό σεισμό που έχει προκαλέσει το θάνατο 763 ανθρώπων. Στον τόπο της τραγωδίας μετέβη χθες η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον. Η χιλιανή κυβέρνηση έχει ζητήσει τη βοήθεια της Ουάσιγκτον για ένα νοσοκομείο εκστρατείας, εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών και συστήματα καθαρισμού νερού.
(Πηγή) ΕΘΝΟΣ

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.