Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Κουνέλια και η ανάπτυξη των μικρών

Η γέννα είναι μια γλυκιά, ευαίσθητη και συγκλονιστική εμπειρία, φέρνοντας ένα πανέμορφο αποτέλεσμα: καινούργια κουνελάκια!!



Τα κουνελάκια γεννιούνται γυμνά, τυφλά και κουφά! Η όσφρηση, η αφή και η αίσθηση ισορροπίας είναι καλά αναπτυγμένες από τη γέννησή τους. Η αίσθηση της γεύσης όμως, όχι, ακόμα κι αν μπορούν να ξεχωρίσουν το γλυκό από το άγλυκο.

Μετά από 7 ημέρες, αρχίζουν να εμφανίζουν χνούδι. Την 14η μέρα η γούνα τους είναι ήδη πυκνή!

Μετά από 6-8 ημέρες, έχουν αποκτήσει σχεδόν το διπλάσιο βάρος από αυτό που είχαν γεννηθεί. Την 14η μέρα έχουν αποκτήσει το 5πλάσιο από την πρώτη τους μέρα!

Τα κουνελάκια βλέπουν για πρώτη φορά τον κόσμο την 13η μέρα. Τότε, αφήνουν τη φωλιά τους και αρχίζουν τις εξερευνήσεις! Μην αφήνετε μόνα τους!

Μετά από 3 εβδομάδες αρχίζουν να παίρνουν μόνα τους τροφή.

Μετά από 8 εβδομάδες χωρίζουν από τη μητέρα τους, διότι τότε απογαλακτίζονται. Πρώτα απομακρύνονται τα πιο γερά κουνελάκια, ώστε τα πιο αδύναμα να έχουν άλλη μια ευκαιρία να προλάβουν την ανάπτυξη των αδερφών τους.

Μην τα απομακρύνετε εσείς από τη μητέρα τους, προς όφελος της σωστής ανάπτυξής τους και της καλύτερης προσαρμογής! Προς Θεού, ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΜΠΟΡΙΟ, δίνοντάς τα σε φίλους ή σε Pet Shops, έχοντας για αντάλαγμα χρήματα! Απλώς, χαρίστε τα, εφόσον δεν μπορείτε να τα κρατήσετε!

Τα κουνέλια ζουν 8 -12 χρόνια. Κάποιες φορές ζουν περισσότερο!

http://kounelia-lagoi-ma5.blogspot.com/2010/12/blog-post_7557.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.