Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Κουνέλια και κανιβαλισμός

Ράτσα: Λευκό Του Χοτό (Νάνος)Ο Κανιβαλισμός αποτελεί φαινόμενο στις κουνέλες, που γεννούν για πρώτη φορά, διότι σκοτώνουν τα μικρά τους λόγω άγχους ή τα πνίγουν κατά λάθος (ΔΕΝ αποτελεί συχνό φαινόμενο!).

Άλλος λόγος Κανιβαλισμού, μπορεί να οφείλεται στον εντοπισμό ξένης μυρωδιάς από ξένο ζώο (π.χ. σκύλου, γάτας) ή από τον άνθρωπο! Δείτε το σαν μια ακραία πράξη προστασίας!

Επίσης, είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάσουν Κανιβαλισμό, όταν δεν βρίσκουν τροφή. Έτσι, αποφασίζουν να θυσιάσουν ένα ή περισσότερα από τα νεογέννητα μωρά τους, για να έχουν γάλα για τα υπόλοιπα!

Ένας άλλος λόγος Κανιβαλισμού, μπορεί να οφείλεται στην αλάνθαστη διαίσθηση της κουνέλας πως κάποιο κουνελάκι της είναι άρρωστο ή καχεκτικό (Αυτός ο λόγος ισχύει και για τα σκυλιά και για τις γάτες)!

Τρόπος Αντιμετώπισης:
Στην περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά κυρίως μετά την γέννα, οφείλουμε να προσέχουμε πάρα πολύ την συμπεριφορά μας απέναντι στη λεχώνα κουνελίτσα! Τα κουνελάκια ΔΕΝ πρέπει να τα αγγίζουμε, παρά μόνο τα νεκρά (εφόσον υπάρξουν!) και πάντα με κάποιο πανί ή με γάντι. Ποτέ με γυμνό χέρι! Θα πρέπει να επικρατεί μεγάλη ησυχία και να αφήνετε την κουνελίτσα σας σε ηρεμία, όσο κι ενθουσιασμένοι να είστε με τα καινούργια μέλη της οικογένειας! Η μεγάλη ποσότητα φαγητού και νερού είναι απαραίτητη! Αν δεν προσέξετε κάτι από τα παραπάνω, η κουνέλα μπορεί να παρατήσει τα μωρά της και να σταματήσει να τα ταΐζει λόγω άγχους ή πανικού!

_________________________

Πήρα την απόφαση να μοιραστώ μαζί σας αυτή την εμπειρία, για να ξέρετε πως να αντιμετωπίσετε μια τέτοιου είδους, ακραία κατάσταση! Τώρα, μην αρχίσετε να μαντεύετε ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε την κουνέλα μου σε Κανιβαλισμό. Μιας κι έχω ξαναζήσει παλιότερα μια υγιή γέννα, αυτό που έχω να σας πω είναι πως, έχω την συνείδησή μου απόλυτα καθαρή και ήσυχη!! Η κουνέλα μου είναι απόλυτα υγιής, ήρεμη και πέρα για πέρα ευτυχισμένη αφού, μετά από 2 χρόνια αφαίθηκε ελεύθερη, μιας και είναι ένα ημιάγριο κουνέλι, όπως με είχαν ενημερώσει εξαρχής. Το ίδιο και η κορούλα της!

Ο Κανιβαλισμός είναι σπάνια περίπτωση, όμως δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνει, γι' αυτό καλό είναι να σας υπενθυμίσω πως για όλα τα κατοικίδια ζώα (ανεξαρτήτως είδους), πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι για την απόκτησή τους.

Τα ζωάκια δεν είναι μόνο για την δική μας ικανοποίηση! Όπως εμείς, οι άνθρωποι, έτσι κι αυτά έχουν τον χαρακτήρα τους, τα όμορφα και τα άσχημα στοιχεία τους, τις παραξενιές τους και τα κολλήματά τους! Πρέπει να τα αγαπάμε, να τα σεβόμαστε και να τους αφιερώνετε χρόνο, όπως κάνουμε και με τους ανθρώπους! Αυτό είναι πολύ βασικό! Σκεφτείτε απλώς, ότι οι γονείς σας ή οποιοσδήποτε δικός σας άνθρωπος, σταματούσε να ασχολείται μαζί σας: να σας μιλούσε, να σας χάιδευε, να σας περιποιούταν. Πως θα αισθανόσασταν;
Ε, ακριβώς έτσι αισθάνεται κι ένα παραμελημένο ζώο!!

http://kounelia-lagoi-ma5.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.