Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κώστας Σούκος. Σας λέει κάτι;

ImageΗ αποτυχημένη προσπάθεια του λαρισαίου επιχειρηματία Κώστα Σούκου να προωθήσει την ευρεσιτεχνία του για οικολογική επεξεργασία απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας, έφερε στην επιφάνεια την-στους περισσότερους- άγνωστη ιστορία της διάσημης μπρίζας σούκου.
Ναί, η μπρίζα σούκου δεν είναι γιαπωνέζικη αλλά ελληνική και δημιουργός της , είναι αυτός ο επιχειρηματίας που απογειώθηκε στην κυριολεξία αφού εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές οπλικών και αμυντικών συστημάτων.

Πριν από τρία χρόνια μάλιστα,όπως γράφει το dealnews η εταιρεία του Soukos Robots υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική Raytheon, ύψους 31 εκατ. ευρώ.

Δεν έπαψε όμως να ασχολείται με εφευρέσεις, έχοντας 34 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Στην Ελλάδα, προϊόντα της Soukos Robots υπάρχουν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: πρόκειται για τα ρομπότ «Ηρακλής», που συγκεντρώνει αποσκευές αγνώστου κατόχου και «Οδυσσέας 2000», που εξουδετερώνει εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Παρ' όλα αυτά, τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο για την εφεύρεση του συστήματος ψυχρής και βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων, από τους παράγοντες και τους φορείς του δήμου Καλαμάτας και Κρανιδίου.

Κατάφερε όμως, παρά τα προβλήματα στην Μεσσηνία, να προωθήσει το μηχάνημά του στην Άνδρο, όπου θα αρχίσει να εφαρμόζεται η μέθοδός του, την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην Καλαμάτα δεν τα κατάφερε αφού οι τοπικοί άρχοντες παρέμειναν δύσπιστοι με την πατέντα του. Όταν δε, ρωτήθηκε από τους ειδικούς συμβούλους του δήμου ποια είναι τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του συστήματος, ο κ. Σούκος αρνήθηκε να τα αποκαλύψει, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εφεύρεση, που δεν πρέπει να πάρει δημοσιότητα.

Πάντως το κινητό μηχάνημα του μυστηριώδους Dr Σούκου για τη βιολογική επεξεργασία των απορριμμάτων "ενθουσίασε" αρχικά τους τοπικούς άρχοντες όπου κι αν το παρουσίασε.

Σύμφωνα με τον ίδιο με την μέθοδο της ανακύκλωσης και της ψυχρής διαδικασίας αλλά και διαφόρων άλλων ενεργειών που κάνει το μηχάνημα, τα σκουπίδια βγαίνουν με μορφή χώματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές οικολογικές καλλιέργειες αλλά και ακόμα ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση σε σόμπες.




http://www.lifo.gr/now/news/1786

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.