Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Το άρωμα της γιαγιάς στον... χώρο μας!


Όλες μας ξέρουμε, ότι ο βασικότερος στόχος στο καθάρισμα του σπιτιού μας, είναι να κάνουμε πιό ευχάριστο το περιβάλλον στους εσωτερικούς χώρους.  
Σημαντικός παράγοντας λοιπόν σ’ αυτή την διαδικασία, είναι η απομάκρυνση της κακοσμίας και η εμφάνιση στο χώρο ενός ευχάριστου αρώματος φρεσκάδας.

Έτσι, οι κατασκευαστές απορρυπαντικών, για να κάνουν τα προϊόντα τους πιο ελκυστικά και αποτελεσματικά, φροντίζουν να τους δώσουν μια ευχαρίστη μυρωδιά, που θα παραμείνει για αρκετό χρόνο στο χώρο.
Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να δούμε ποιές ακριβώς είναι αυτές οι μυρωδιές που πρέπει να ψάχνουμε στα απορρυπαντικά που αγοράζουμε και πως να τις αξιολογούμε.


Από που προέρχονται οι μυρωδιές

Οι μυρωδιές βασικά προέρχονται από αιθέρια έλαια, είτε φυσικά, είτε συνθετικά.
Τα ακριβότερα αιθέρια έλαια, είναι τα φυσικά και αποστάζονται από  διάφορα αρωματικά φυτά, όπως το τριαντάφυλλο, το γιασεμί ή την λεβάντα.
Τα πιο φθηνά  είναι τα συνθετικά αρωματικά έλαια, που συνήθως χρησιμοποιούνται στα προϊόντα καθαρισμού.
Τα πολύ φτηνά και χαμηλής ποιότητας συνθετικά αρωματικά έλαια, έχουν έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά.


Οι οικογένειες των αρωμάτων

Τα αρώματα, ανάλογα με την μυρωδιά τους, χωρίζονται σε κάποιες βασικές κατηγορίες:

-          οι μυρωδιές των λουλουδιών,
-          τα εσπεριδοειδή ή τα φρούτα,
-          τα αρώματα της Ανατολής
-          και τα βότανα.

Τα προϊόντα καθαρισμού, μπορεί να έχουν ένα απ’ αυτά τα αρώματα ή και ένα συνδυασμό απ’ αυτά.
 Εντούτοις, τα αρώματα που συναντάμε στα περισσότερα απορριπαντικά, είναι συνήθως είτε άρωμα από κάποιο βότανο (πεύκο) είτε από εσπεριδοειδή (λεμόνι).


Προϊόντα κατά της δυσοσμίας, Αποσμητικά & Απολυμαντικά

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τους  διάφορους τρόπους  που χρησιμοποιούνται για να ελεγχθούν οι μυρωδιές. Τα προϊόντα που καταπολεμούν την δοσοσμία, είναι φτιαγμένα έτσι, ώστε να εξαφανίζουν την δυσάρεστη μυρωδιά.
Βασίζονται σε μια τεχνολογική μέθοδο,  που πραγματικά αλλάζει τη μυρωδιά σε μοριακό επίπεδο, έτσι ώστε να μην είναι ανιχνεύσιμη από την μύτη μας. Επιπλέον αφήνουν στο χώρο μια δική τους μυρωδιά, που διευκολύνει όλην αυτήν την διαδικασία.  Αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται συνήθως στους επαγγελματικούς χώρους και μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί από τα καταστήματα που έχουν προϊόντα καθαρισμού και ανεφοδιασμού για επαγγελματικούς χώρους.
Από την άλλη πλευρά τα αποσμητικά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να σκεπάσουν  για λίγη ώρα τις δυσάρεστες μυρωδιές. Η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα στο χώρο.  Η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί με τα χρόνια, από τις εταιρίες του χώρου, έχει βοηθήσει στην παραγωγή προϊόντων που προσφέρουν αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, μόλις διαλυθεί η μυρωδιά του αποσμητικού, η δυσάρεστη μυρωδιά θα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της.
Τα απολυμαντικά, είναι μια τελείως διαφορετική κατηγορία προϊόντων. Καταφέρνουν να διώξουν τις δυσάρεστες μυρωδιές, καταπολεμώντας την πηγή που τις παράγει.  Στην σύνθεσή τους έχουν χημικές ουσίες, που σκοτώνουν τα μικρόβια και τα βακτηρίδια που προκαλούν την κακοσμία, όπως την μούχλα και καθαρίζουν τις επιφάνειες καθαρές και απαλλαγμένες από μύκητες και άλλα δυσάρεστα ζωύφια. Αν και αυτή η κατηγορία προϊόντων, έχει μια δική της χαρακτηριστικά γνώριμη μυρωδιά η αξία τους προσδιορίζεται από τη δυνατότητά τους να σκοτώσουν την πραγματική πηγή που δημιουργεί τις δυσάρεστες μυρωδιές.


Τι μπορείτε να κάνετε

Ας δούμε κατ’ αρχήν, ένα γενικό οδηγός για τα αρώμτα, που βοηθούν πιο αποτελεσματικά κατά περίσταση, ανάλογα με τις διάφορες μυρωδιές.


Περιοχή
Καταλληλότερο άρωμα
Για το μπάνιο
γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι
Για την κουζίνα
λεμόνι
Για το τσιγάρο
Ιβίσκος και άλλα αρώματα λουλουδιών
Μυρωδιές από ζώα
Διάφοροι συνδυασμοί και oriental
Μυρωδιές σκουπιδιών
Τροπικά αρώματα και βότανα (π.χ. χαμομήλι)
Μούχλα & μύκητες
Φρέκες μυρωδιές, όπως το άρωμα της θάλασσας 
Ιδρώτας & μυρωδιές σώματος
πεύκο, baby powder & άλλα αρώματα

 Εύχομαι όλα αυτά να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τον μυστηριώδη κόσμο των ενοχλητικών μυρωδιών και των αρωμάτων που προσπαθούν να τις καταπολεμήσουν.
Προσωπικά, όσο κι αν η κρατούσα άποψη - 21ος αιών γαρ – είναι να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο άοσμα προϊόντα, εξακολουθώ να είμαι της παλιάς σχολής, που λέει ότι όσο λιγότερη χημεία στη ζωή μας, τόσο καλύτερα κι επιπλέον οι συνταγές της γιαγιάς..., που κουβαλούν μια εμπειρία και σοφία πολλών χρόνων, βασισμένες σε αγνά και δοκιμασμένα φυσικά υλικά όπως το λεμόνι, το ξύδι ή η σόδα, εξακολουθούν να παραμένουν οι καλύτερες λύσεις.

http://fe-mail.gr/pages/posts/decoration-spiti-aroma-/decoration-spiti-aroma-6048.php?p=5

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.