Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Τα κρυφά μυστικά του λεμονιού

Είμαι σίγουρη ότι  θα θυμάστε εκείνο το φοβερό σλόγκαν  «λεμονάκι μυρωδάτο και λαμποκοπάει το πιάτο», μιας εποχής που η βιομηχανία των απορρυπαντικών άρχιζε να αξιοποιεί τις θαυματουργές ιδιότητες του λεμονιού στον τομέα της οικιακής καθαριότητας.
Τώρα ας δούμε  πιο αναλυτικά, τις ιδιότητες του λεμονιού και τι μπορεί να μας προσφέρει πραγματικά τόσο στον τομέα της καθαριώτητας, όσο και στην εξουδετέρωση της κακοσμίας:

Βελτιώνει τη γεύση
Βάζοντας λεμόνι στο πράσινο τσάι σας ή στα χόρτα που τρώτε, μειώνετε την πικρή τους γεύση, ενώ παράλληλα βοηθάτε τον οργανισμό σας να απορροφήσει καλύτερα τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν και είναι τόσο απαραίτητα για τον οργανισμό μας.

Αποσμητική προστασία
Ο χυμός του λεμονιού, μπορεί κάλιστα να χρησιμοποιηθεί σαν  ένα φυσικό αποσμητικό, για την  καταπολέμηση της κακοσμίας τόσο στις μασχάλες μας όσο και στα  πόδια μας. Κάτι ξέρανε και οι γιαγιάδες  μας ...
!
Ανακουφίζει τα ηλιακά εγκαύματα
Διαλύστε τον χυμό του λεμονιού, σε δροσερό καθαρό νερό και απλώστε το στο δέρμα σας, που έχει ταλαιπωρυθεί από τον ήλιο. Θα βοηθήσει το δέρμα σας, για να ατιμετωπίσει γρηγορότερα ένα ήπιο ηλιακό έγκαυμα.

Αντικαθιστά το πλυντήριο
Εάν κάποιο ρούχο  σας, έχει λεκέ από μελάνι, ποτίστε  το με χυμό λεμονιού, αφήστε το όλο το βράδυ και ξεπλύντε το κανονικά το πρωί. Αν δεν έχει καθαρίσει τελείως, επαναλάβετε την διαδικασία, πριν ξεραθεί εντελώς.

Καθαρίζει τα σκεύη
Φτιάξτε μια κρέμα, αναμειγνύοντας χυμό λεμονιού με αλάτι  και τρίψτε μ’ αυτήν τα χάλκινα  σκεύη σας, για να τα καθαρίσετε από  τις οξειδώσεις που έχουν. Ξεπλύντε τα με καθαρό νερό κι αφήστε τα να στεγνώσουν καλά.
Θυμάμαι βέβαια και  τη γιαγιά μου να μου μιλάει γι’  αυτές τις ιδιότητες. Ξέρετε, όλα  αυτά τα μυστικά και γιατροσόφια, που στόμα με στόμα, έρχονται από  πολύ παλιά για να μας προβληματίσουν, μπας και καταλάβουμε ότι όλη αυτή η «χημεία», που μας έχει επιβληθεί από τον καταναλωτισμό στις καθημερινές μας συνήθειες, μπορεί και να μην είναι στη σωστή κατεύθυνση ... !
Τέλος πάντων, αυτή είναι  μια άλλη συζήτηση, που όμως κάποια στιγμή αξίζει τον κόπο να την ανοίξουμε. Περιμένω την δική σας γνώμη.

http://fe-mail.gr/pages/posts/decoration-spiti-mystika-lemoni-/decoration-spiti-mystika-lemoni-5676.php?p=10

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.