Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια ανάλυση 39 μελετών που περιλάμβαναν περίπου 22.000 άτομα και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine.
Στη συγκεκριμένη ανάλυση βρέθηκε λοιπόν ότι άτομα που ακολουθούσαν μια χορτοφαγική διατροφή, χωρίς δηλαδή κρέας,
είχαν κατά μέσο όρο 5 έως 7 mm/Hg μικρότερη τη συστολική πίεση του αίματος (μεγάλη) και 2 έως 5 mm/Hg τη διαστολική πίεση (μικρή). Παράλληλα, φαίνεται ότι η υιοθέτηση ενός τέτοιου μοντέλου διατροφής θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου για καρδιακή προσβολή κατά 9% και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 14%.
Βασική αιτία είναι η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και αλάτι των τροφίμων που καταναλώνονται και η υψηλή σε κάλιο και φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες, συστατικά που σχετίζονται σήμερα με μείωση της αρτηριακής πίεσης.
http://medicalnews.gr