Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Πίσω στην δεκαετία του ΄70 όπως ζούσαμε τότε

Πίσω στην δεκαετία του '70, όπως ζούσαμε τότεΕκεί στα τέλη της δεκαετίας του 70 επιστρέφει η χώρα και μαζί της οι κάτοικοι που αναγκάζονται πλέον να αλλάξουν συνθήκες διαβίωσης και τρόπο ζωής.
 Όσοι είστε  πάνω από 40 ετών θα θυμάστε από την παιδική σας ηλικία, εκεί μετά το 75, όπου δεν υπήρχαν τηλέφωνα σε πολλά σπίτια, και αναγκάζονταν οι γονείς μας να περιμένουν τις ουρές για ένα τηλέφωνο. Θα  θυμούνται οι παλιότεροι, ότι τότε πολλά σπίτια δεν είχαν ρεύμα, και τα πράγματα πάγωνα με το ψυγείο πάγου. Θα θυμούνται ότι…τότε δεν υπήρχε η έννοια του εξοχικού, ή των διακοπών σε πεντάστερα ξενοδοχεία.
Θα θυμούνται ότι  πολλά σπίτια δεν είχαν νερό
πόσιμο, και κάθε εβδομάδα γέμιζε την δεξαμενή ο νερουλάς. Θα θυμούνται  την κόρνα του γαλατά, που περνούσε από την γειτονιά και άφηνε τα γάλατα.  Όλα αυτά άλλαξαν σιγά σιγά από την δεκαετία του 80 και μετά. Για πολλούς  ήταν και η ταφόπλακα του ελληνικού δημοσίου. Αρχίσαμε να αποκτούμε εξοχικά, έγχρωμες  τηλεοράσεις και βίντεο, αρχίσαμε να θέλουμε να αγοράζουμε όλο και περισσότερα ζευγάρι παπούτσια, να αποκτούμε με δάνειο το καινούργιο μας ΙΧ, και να βάζουμε σε δάνειο την ζωή μας για να αποκτήσουμε ένα κεραμίδι.
Άλλωστε για αυτό, φρόντιζαν να μας «βομβαρδίζουν» με τις κατάλληλες διαφημίσεις.  Τα λούσα την δεκαετία του 70 και του 80 δεν τα είχαμε, βολευόμασταν με σαπουνάκι  λουξ, άντε το πολύ με κολόνια Μυρτώ.  
Τα αρώματα και τα Armani δεν τα γνωρίζαμε…
Τότε δεν είχαμε τα κινητά, τα ipad και τα smartphone. Βολευόμασταν με το ατάρι, άντε το πολύ με το σουμπούτεο. Τώρα δανειζόμαστε χρόνο για να μιλάμε, δανειζόμαστε για να βγούμε, δανειζόμαστε για να φάμε.....
Τι  συνέβη λοιπόν σαράντα χρόνια μετά; Έρχεται το κράτος και ζητά πίσω όλα αυτά που απέκτησες.  Ο ισχυρισμός είναι απλός, ότι έχει μου ανήκει, καθώς εγώ – το κράτος δηλαδή-  δανείστηκα για να σε πληρώνω ώστε να αποκτήσει και δεύτερο αυτοκίνητο, για να πάρεις και εξοχικό στη Λούτσα και να κάνεις διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία. 
Ό,τι απόκτησε με κόπο και ιδρώτα τώρα το παίρνουν πίσω. Θα τους αφήσουμε; 
http://www.briefingnews.gr
 http://pisostapalia.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.