Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Οι φράουλες ρίχνουν τη χοληστερίνη

AF13C07B5E302C5FC353C83946062A01.jpg
  Ιταλοί και Ισπανοί ερευνητές υπέβαλαν 23 υγιείς εθελοντές σε ένα νόστιμο πείραμα. Επί ένα μήνα οι εθελοντές έτρωγαν 500 γρ. φράουλες με σκοπό να διαπιστωθεί αν θα άλλαζαν κατά οποιοδήποτε τρόπο, οι βιοχημικοί δείκτες του αίματός τους.
Στο τέλος αυτής της ασυνήθιστης «θεραπείας» τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων είχαν μειωθεί σημαντικά.
Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutritional Biochemistry δείχνουν ότι τα επίπεδα της ολικής
χοληστερίνης μειώθηκαν κατά 8,78%, της «κακής» LDL χοληστερίνης κατά 13,72% και των τριγλυκεριδίων κατά 20,8%. Οι τιμές της καλής HDL χοληστερίνης δεν άλλαξαν.
Η διατροφή με φράουλες επίσης, βελτίωσε και άλλες παραμέτρους του αίματος όπως τα λιπίδια που κυκλοφορούν στο πλάσμα, τους αντιοξειδωτικούς βιοδείκτες όπως η βιταμίνη C και τη λειτουργία των αιμοπεταλίων. Ωστόσο, όλες αυτές οι παράμετροι επέστρεψαν στις αρχικές τους τιμές 15 μέρες μετά την «θεραπεία» με τις φράουλες.
Αρκετές έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι οι φράουλες έχουν αντιοξειδωτική ικανότητα και δράση, αλλά τώρα οι ερευνητές από την Πολυτεχνική Σχολή Marche σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τα Πανεπιστήμια της Σαλαμάνκα, της Γρανάδα και της Σεβίλλης διεξήγαγαν την εν λόγω έρευνα που έδειξε για πρώτη φορά, σύμφωνα με τους ερευνητές, τον προστατευτικό ρόλο που έχουν τα συστατικά της φράουλας στην προστασία μας από αναγνωρισμένους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.
Αν και ακόμη δεν έχει απαντηθεί ξεκάθαρα σε ποιο συστατικό των φραουλών οφείλεται η ευεργετική τους δράση, τα περισσότερα διαθέσιμα δεδομένα των ερευνών και των επιδημιολογικών μελετών δείχνουν προς τις ανθοκυανίνες στις οποίες οφείλεται και το κόκκινο χρώμα που έχουν οι φράουλες.
Πηγή: vita.gr
 http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.