Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Γκρέιπφρουτ για υγιή νεφρά

D7DAF06D63FDE4E1E920588E6867D287.jpg
  Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ανακοίνωσαν τα ευρήματά τους αναφορικά με την ευεργετική δράση της ναρινγερίνης, μιας ουσίας που βρίσκεται στα γκρέιπφρουτ, αλλά και σε άλλα εσπεριδοειδή.
Η ναρινγερίνη έχει φανεί ότι παρεμποδίζει με επιτυχία την δημιουργία κύστεων στα νεφρά μια κατάσταση που παρατηρείται στην πολυκυστική νόσο των νεφρών, ρυθμίζοντας την πρωτεΐνη PKD2 που θεωρείται υπεύθυνη για την κατάσταση.

Η νόσος συνοδεύεται από υπέρταση, νεφρική ανεπάρκεια και μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη αιμοκάθαρσης.
Η ανακάλυψη για την ευεργετική δράση της ναρινγερίνης μπορεί να αποδειχθεί ένα σημαντικό βήμα για την μελλοντική ανάπτυξη νέων θεραπειών για την θεραπεία και την πρόληψη της νεφρικής νόσου.
Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ)
Στην Ελλάδα, οι ασθενείς με ΧΝΝ ανέρχονται σε περίπου 1.100.000 σύμφωνα με την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρία. Η ΧΝΝ είναι η κατάσταση εκείνη όπου οι νεφροί έχουν υποστεί οργανική ή λειτουργική βλάβη, διάρκειας μεγαλύτερης των 3 μηνών, με αποτέλεσμα τη μείωση της νεφρικής λειτουργίας και την αδυναμία διατήρησης της υδατοηλεκτρολυτικής και οξεοβασικής ισορροπίας και της αποβολής των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού, που συσσωρεύονται στον οργανισμό.
Η κατάσταση διαπιστώνεται με εργαστηριακές εξετάσεις αίματος και ούρων, ενώ η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική προκειμένου να προληφθεί ή να επιβραδυνθεί η εξέλιξη της προς νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.
Πηγή: vita.gr 
http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.