Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Οι Πολύτεκνοι εκτός των ΑΕΙ και εντός οι... Μουσουλμάνοι.

Μπορεί το Συμβούλιο της Επικρατείας να «έκλεισε» την πόρτα των πανεπιστημίων στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών που εισάγονται προνομιακά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, αλλά μια άλλη πόρτα παραμένει ανοιχτή.
 
Για όσους το λησμονούν ή δεν το γνωρίζουν, με σχετική απόφαση του υπουργού Παιδείας
Κώστα Αρβανιτόπουλου (φωτό) το προνομιακό καθεστώς εισαγωγής των μουσουλμάνων της Θράκης επιτρέπει στους εν λόγω μαθητές να εισάγονται στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ με ιδιαίτερα χαμηλές βαθμολογίες. Ενδεικτικά, τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκε η εισαγωγή μουσουλμάνων σε τμήματα όπως η Νομική Αθηνών με βαθμολογία 7,8 (!), η Ιατρική Πάτρας με 11,7 και το Μαθηματικό Κρήτης με 3,4!
«Δεν υπάρχει κατάφωρη αδικία εις βάρος των Ελληνόπουλων με το προνόμιο αυτό;» αναρωτιούνται πολύτεκνοι, αλλά η απάντηση μάλλον δεν θα λάβουν.
 
Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ δήλωσε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο σε νομοθετικό επίπεδο προκειμένου να στηρίξουμε την πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια. Ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, πρέπει να σταθούμε δίπλα σε όσα παιδιά κινδυνεύουν να στερηθούν το δικαίωμα στη δημόσια παιδεία».
Επίσης, και ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιούλέκας ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικά τα προνόμια που παρέχει η Πολιτεία στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.
 
Σε δηλώσεις του (Real FM) ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι αυτό που πρόβλεπαν οι νόμοι του 2010 και του 2011, τους οποίους το ΣτΕ ήλθε πλέον με την απόφασή του να ανατρέψει, «εμείς πρόκειται -σαφώς με έναν νόμιμο απολύτως τρόπο- να νομοθετήσουμε».
Οπως είπε, βασική πολιτική βούληση του υπουργείου, που -όπως τόνισε- θέλει να βοηθήσει αυτές τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας, «είναι να υλοποιηθεί με έναν νομοθετικό τρόπο τον οποίο πρόκειται να παρουσιάσουμε στη Βουλή».
Ερωτηθείς σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί όλο το πλαίσιο των μετακινήσεων.

 http://online-pressblog.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.