Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Το φυτό της τεκίλας ρίχνει το ζάχαρο

91BA986344686D4070FB062E7DB68392.jpg
  Η ζάχαρη που βγαίνει από την αγαύη, το φυτό της τεκίλας, ρίχνει το ζάχαρο και αδυνατίζει. Ένα γλυκαντικό που φτιάχνεται από το φυτό αγαύη, που χρησιμοποιείται και για την παραγωγή της τεκίλας, θα μπορούσε να ρίξει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα των εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως που υποφέρουν από διαβήτη, βοηθώντας παράλληλα τόσο αυτούς όσο και τους παχύσαρκους να χάσουν βάρος.

Ο κύριος λόγος είναι ότι το φυσικό γλυκαντικό που βγαίνει από το φυτό αγαύη λειτουργεί όπως οι φυτικές ίνες, περνώντας από τον οργανισμό χωρίς να χωνεύεται και κατ’ επέκταση χωρίς να ανεβάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτή η ανακοίνωση ήταν μέρος της 247ης Εθνικής Συνάντησης της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, μίας από τις μεγαλύτερες επιστημονικές Εταιρείες παγκοσμίως.
Η Δρ. Mercedes G. López, που ηγήθηκε της σχετικής έρευνας, εξήγησε ότι καθώς βρήκαν ότι το εν λόγω γλυκαντικό ρίχνει τα επίπεδα της γλυκόζης και αυξάνει εκείνα του GLP-1, ενός πεπτιδίου που κάνει το στομάχι να αδειάζει πιο αργά, κατ’ επέκταση αυξάνει την παραγωγή ινσουλίνης. Επίσης, προσέθεσε ότι η αγαύη είναι ένα φτηνό φυτό, χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, βοηθά στην αύξηση του πληθυσμού των “καλών” μικροβίων στο στόμα και το έντερο. Και ας μην ξεχνάμε ότι αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού οπότε και μπορεί να βοηθήσει στη δίαιτα, υπό την έννοια ότι δεν θα νοιώθουν – όσοι την καταναλώνουν – τόσο έντονα το αίσθημα της πείνας.
Αυτό που είναι επίσης σημαντικό, τόνισε, είναι να μην συγχέουμε το εν λόγω φυσικό γλυκαντικό με το σιρόπι αγαύης, που έχει γίνει πολύ της μόδας τελευταία, και αυξάνει τις τιμές του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, δεν πρέπει να το συγχέουμε και με τα τεχνητά γλυκαντικά, που απορροφώνται από τον οργανισμό και μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, όπως για παράδειγμα πονοκεφάλους.
Η Δρ. Mercedes G. López εξήγησε ότι στην έρευνά τους, αυτή και η ομάδα της, τάιζαν τα ποντίκια καθημερινά μία συγκεκριμένη δίαιτα και τους έδιναν νερό με γλυκαντικό από αγαύη. Στη συνέχεια μετρούσαν το βάρος τους καθημερινά και κάθε βδομάδα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους. Τα περισσότερα ποντίκια που έπαιρναν την αγαύη, έτρωγαν λιγότερο, ζύγιζαν λιγότερο και τα επίπεδα του σακχάρου τους ήταν χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλα γλυκαντικά όπως η γλυκόζη, η φρουκτόζη, η σουκρόζη, το σιρόπι αγαύης και η ασπαρτάμη.
Δυστυχώς ή ευτυχώς αν και η τεκίλα φτιάχνεται από την αγαύη, μετά τις διάφορες ζυμώσεις και επεξεργασίες, η ζάχαρη από αγαύη δεν ανιχνεύεται πια στο δημοφιλές ποτό.
Πηγή: vita.gr 
 http://medicalnews.gr/2014/03/to-futo-ths-tekilas-richnei-to-zacharo/

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.