Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Απάντηση της εταιρίας SOUKOS ROBOTS ABEE σε δημοσιεύματα

Εμπλοκή με την πατέντα Σούκου
Αξιότιμοι κύριοι,

Παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον την ανεξάρτητη εβδομαδιαία εφημερίδα σας και τα ομολογουμένως πολύ αξιόλογα, ενημερωμένα και επίκαιρα άρθρα σας.

Είναι φανερό ότι επιθυμείτε την πληρέστερη δυνατή και απόλυτα ακριβή ενημέρωσή των αναγνωστών σας, γι’αυτό και με την παρέμβασή μας αυτή θα θέλαμε να συμβάλλουμε στην προσπάθειά σας, κάνοντας ορισμένες, χρήσιμες πιστεύουμε, διευκρινίσεις σχετικά με το χθεσινό σας άρθρο με τίτλο «Εμπλοκή Σούκου στην Κερατέα».

Είναι αληθές ότι η εταιρεία του κου Σούκου έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με πολλές και χρήσιμες εφευρέσεις που είχαν μεγάλη επιτυχία και εφαρμογές. Δεν έχει όμως ο κ. Σούκος ουδεμία σχέση με την πρίζα Schuko, όπως αναφέρετε, που ανακαλύφθηκε από τον Γερμανό Albert Büttner το 1926.

Είναι γεγονός ότι τελευταία εφεύρεση της Soukos Robots είναι το Σύστημα ψυχρής και οικολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων. Ένα πιλοτικό πρώτο μηχάνημα μετά από σχετική συμφωνία με τον Δήμο Καλαμάτας, τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, όπου, όπως σαφώς καθορίζεται από τη σχετική σύμβαση, έπρεπε να επεξεργάζεται 50 τόνους το 24ωρο και όχι 100 όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετώπισε το σύστημα, τοποθετούμενο σε έναν εγκαταλελειμμένο ΧΑΔΑ, κατάφερε να ανταπεξέλθει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό στις υποχρεώσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί. Οι δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ήταν σχετικές με την αδυναμία του Δήμου να παρέχει τις συμφωνημένες παροχές, όπως:
·    Την αρπάγη εφοδιασμού του μηχανήματος με απορρίμματα,
·    Τον συνεχή εφοδιασμό καυσίμου για τη λειτουργία της γεννήτριας,
·    Την εξασφάλιση συνεχούς ροής απορριμμάτων κ.α.,
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το σύστημα, με υπαιτιότητα κυρίως του Δήμου, να παραμένει συχνά και για ώρες εκτός λειτουργίας.

Είναι αντιληπτό βέβαια ότι ορισμένα στελέχη του Δήμου Καλαμάτας δυσαρεστήθηκαν, διότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα απορρίμματα του Δήμου στο σύνολό τους, που ξεπερνούν τους 120 τόνους ημερησίως. Οι δεσμεύσεις όμως που ανέλαβε η Soukos Robots εκπληρώθηκαν όλες. Από τα απορρίμματα που το σύστημα επεξεργάστηκε δεν προέκυψε υλικό προς ταφή, παρά μόνον ανακυκλώσιμα είδη, τα οποία όλα απεμακρύνθησαν από το χώρο προς διάφορους αγοραστές. Ο χώρος μετά το πέρας του τριμήνου παρεδόθη, ως είχε συμφωνηθεί, απόλυτα καθαρός. Όλα τα ανωτέρω τα βεβαιώνει και το «Πρακτικό της Επιτροπής Παρακολούθησης του Συστήματος», το οποίο είναι στη διάθεσή σας, έχει αρ. πρωτ. 3751/οικ/30-12-2010 και έχει συνταχθεί ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Άλλο σημείο του άρθρου σας, που πρέπει να διευκρινιστεί είναι, ότι ουδέποτε έγινε κάποια συμφωνία με τους Δήμους Ερμιόνης και Κρανιδίου. Αυτό που συνέβη ήταν ότι το σύστημα Soukos επεξεργάστηκε με επιτυχία ορισμένα δεματοποιημένα απορρίμματα που υπάρχουν στους εν λόγω Δήμους καθότι δεν έχουν βρει τον κατάλληλο χώρο, για να τα οδηγήσουν προς ταφή.

Είναι γεγονός ότι το πρώτο πιλοτικό μηχάνημα της εταιρείας εκπλήρωσε με επιτυχία το στόχο του και τώρα πλέον η Soukos Robots είναι σε θέση να κατασκευάσει νέα μηχανήματα, μεγαλύτερα και με πολύ αυξημένη δυνατότητα επεξεργασίας απορριμμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που την περίοδο αυτή, πολλοί Δήμοι εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον να εξετάσουν το εν λόγω σύστημα και διαπιστώνοντας την αποδοτική του λειτουργία, επιθυμούν να κάνουν συμφωνίες με την Soukos Robots. Σε κάθε περίπτωση δε, πρέπει επίσης να διευκρινιστεί, ότι το σύστημα έχει ελεγχθεί από έγκριτους φορείς ως προς τις εκπομπές ρύπων και έχει διαπιστωθεί μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Η εφεύρεση είναι κατοχυρωμένη στον ΟΒΙ και διαθέτει Δήλωση CE.

Είμαστε βέβαιοι ότι, μετά την πιο πάνω ενημέρωση, θα αποκαταστήσετε την αλήθεια και θα συμβάλλετε στην ανάδειξη μίας Ελληνικής εφεύρεσης που θα πρέπει να υποστηριχθεί, γιατί μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του πολύ μεγάλου προβλήματος που σήμερα αντιμετωπίζει η χώρα μας και είναι αυτό της «Διαχείρισης των απορριμμάτων».

Σας ευχαριστώ και παραμένω πάντα πρόθυμος για διευκρινίσεις.


Με εκτίμηση,
SOUKOS ROBOTS ABEE

Κωνσταντίνος Σούκος
Πρόεδρος

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.