σας!
Έχετε, λοιπόν, υπόψη σας τα παρακάτω:
- Αφαιρείτε όσο το δυνατό περισσότερο από το λίπος που βλέπετε στο κρέας πριν το μαγειρέψετε. Επίσης, μπορείτε να αφαιρείτε το λίπος από τις σούπες, τα βραστά και τις σάλτσεςβάζοντάς τα για λίγο στο ψυγείο. Με τον τρόπο αυτό το λίπος θα συγκεντρώνεται στην επιφάνεια του φαγητού, θα παγώνει κι έτσι θα το αφαιρείτε εύκολα με ένα κουτάλι.
- Δοκιμάσετε να ψήνετε αντί να τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες για το μουσακά. Δε θα είναι μόνο το ίδιο νόστιμες, αλλά και πολύ πιο ελαφρές. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με πολλές άλλες τροφές, που παραδοσιακά τις τσιγαρίζετε στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Αν πάλι θέλετε να σοτάρετε οπωσδήποτε το κρέας ή τα λαχανικά, κάντε το χωρίς όμως βούτυρο ή λάδι. Αντί για αυτά, χρησιμοποιήστε κρασί, νερό ή ζωμό.
πηγή:syllektiko.blogspot.com