Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ανταποδοτική Ανακύκλωση

 
Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
Το Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης είναι Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που χρησιμοποιείται για την ανακύκλωση:
 μεταλλικών (αλουμινένιων και λευκοσιδηρών) συσκευασιών
 πλαστικών συσκευασιών
 γυάλινων συσκευασιών
 αλλά και πλαστικών σακουλών και άλλων συσκευασιών που επιστρέφουν οι καταναλωτές. 
Το Κέντρο διαθέτει εξοπλισμό ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας, που αυτοματοποιημένα πραγματοποιεί την παραλαβή, την αναγνώριση και διαχωρισμό, την επεξεργασία, τη συλλογή και αποθήκευση των άδειων μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών, με την παροχή ανταποδοτικού κινήτρου προς τους δημότες.
Ειδικότερα, το κάθε Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης αποτελείται από:
 1 αυτόματο μηχάνημα ανακύκλωσης μεταλλικών (αλουμινένιων καιλευκοσιδηρών)   συσκευασιών
 1 αυτόματο μηχάνημα ανακύκλωσης πλαστικών συσκευασιών
 1 αυτόματο μηχάνημα ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών
 1 ειδικό εξοπλισμό μέσα στον οποίο τοποθετούνται τα αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης
 Παράλληλα, υπάρχουν ειδικοί χώροι για τη συλλογή πλαστικών σακουλών και άλλων συσκευασιών.

   Τα αυτόματα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης πραγματοποιούν αυτόματα όλες τις εργασίες για “Διαλογή στην Πηγή”. 
 
Ειδικότερα, με αξιοποίηση των τεχνολογικών χαρακτηριστικών του εξοπλισμού αυτόματα πραγματοποιούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, όπως: 
    Παραλαβή των άδειων συσκευασιών, σε ειδική χοάνη υποδοχής και με υψηλή ταχύτητα παραλαβής (έως 40 συσκευασίες ανά λεπτό). 
  Αναγνώριση και διαχωρισμός των συσκευασιών ανά υλικό, όπου με χρήση ειδικών αισθητήρων (sensors) αναγνωρίζονται και διαχωρίζονται οι συσκευασίες. 
  Αναγνώριση της συγκεκριμένης συσκευασίας, με χρήση barcode scanner
  Συμπίεση ή τεμαχισμός της συσκευασίας, με ειδικά μηχανικά μέσα, επιτυγχάνοντας μείωση όγκου έως 90%
  Συλλογή των επιστρεφόμενων συσκευασιών σε ειδικό ενσωματωμένο κλειστό αποθηκευτικό χώρο.
  Αποθήκευση, εκτύπωση και αποστολή όλων των στατιστικών στοιχείων και δεδομένων, με αξιοποίηση του ενσωματωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή, του εκτυπωτή και του modem. 
 Αποθήκευση, εκτύπωση και αποστολή όλων των στοιχείων και δεδομένων λειτουργίας, με αξιοποίηση του ενσωματωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή, του εκτυπωτή και του modem.

  Αυτόματη εκτύπωση και παράδοση στον ανακυκλωτή των αποδείξεων του ανταποδοτικού κινήτρου, μέσω αξιοποίησης του ενσωματωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή και εκτυπωτή. 
  Αυτόματη εκτύπωση και παράδοση στον ανακυκλωτή κουπονιών με άλλες προσφορές, μέσω αξιοποίησης του ενσωματωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή και εκτυπωτή. 
  Αυτόματη δωρεά της αξίας του ανταποδοτικού κινήτρου υπέρ κάποιου κοινωνικού σκοπού, μέσω της εφαρμογής του Συστήματος Συγκέντρωσης Κοινωνικού Κεφαλαίου (που στηρίζεται σε ειδικό λογισμικό και εξαρτήματα που τοποθετούνται στον εξοπλισμό) και την επιλογή πατήματος του αντίστοιχου “κίτρινου” κουμπιού επί του κάθε μηχανήματος. 
  Καθοδήγηση και ενημέρωση του καταναλωτή για τη διαδικασία της λειτουργίας του εξοπλισμού για την επιστροφή των συσκευασιών, με τη βοήθεια των σχετικών αλληλεπιδρώμενων μηνυμάτων που εμφανίζονται στην ειδική οθόνη υγρών κρυστάλλων. 
      Επιπλέον, τονίζεται ότι υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού των γυάλινων συσκευασιών ανά χρώμα (σε καφέ, πράσινο, λευκό), καθώς και δυνατότητα διαχωρισμού των πλαστικών συσκευασιών ανά είδος πλαστικού (PET, HDPE, LDPE, PE, PP αλλά και PVC που αποθηκεύεται ξεχωριστά είτε απορρίπτεται).
      Το εισερχόμενο υλικό στα αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας είναι χρησιμοποιημένες συσκευασίες, οι οποίες παραλαμβάνονται, διαλέγονται και διαχωρίζονται, ενώ στη συνέχεια επεξεργάζονται μηχανικά (με συμπίεση ή τεμαχισμό) και το εξερχόμενο υλικό (το οποίο και αποθηκεύεται στον ειδικό ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο που διαθέτει το κάθε μηχάνημα) είναι δευτερογενές υλικό που είναι κατάλληλο για περαιτέρω επεξεργασία στη βιομηχανία.
 Ανταποδοτικό Κίνητρο
  Για τις επιστρεφόμενες γυάλινες, πλαστικές και μεταλλικές (αλουμινένιες ή λευκοσιδηρές) συσκευασίες, που επιστρέφονται για ανακύκλωση στα αυτόματα μηχανήματα του κάθε Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, αποδίδεται αυτόματα στους δημότες ανταποδοτικό κίνητρο. 
Ο καταναλωτής όταν ολοκληρώσει τη διαδικασία της ανακύκλωσης: 
   Είτε πατά το κουμπί «πράσινου» χρώματος επί του κάθε μηχανήματος, οπότε αυτόματα παραλαμβάνει μία απόδειξη με το σύνολο της αξίας του ανταποδοτικού κινήτρου για τις επιστρεφόμενες συσκευασίες, την οποία τη χρησιμοποιεί για δωρεάν αγορές σε συμβεβλημένα καταστήματα,
   Είτε πατά το κουμπί «κίτρινου» χρώματος επί του κάθε μηχανήματος, οπότε αυτόματα παραλαμβάνει ένα κουπόνι με το σύνολο της αξίας του ανταποδοτικού κινήτρου για τις επιστρεφόμενες συσκευασίες, που το έχει δωρίσει αυτόματα υπέρ κάποιου επιλεγμένου κοινωνικού σκοπού. 
Σημειώνεται ότι με τη χρήση του ειδικού λογισμικού του «Συστήματος Συγκέντρωσης Κοινωνικού Κεφαλαίου», το σύνολο των ποσών που δωρίζονται από τους καταναλωτές αποθηκεύεται στον ενσωματωμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή του κάθε μηχανήματος και εκδίδεται η συγκεντρωτική αναφορά με τη συνολική αξία των δωρισθέντων ποσών.
Παράλληλα, στους καταναλωτές δύνανται να δίνονται και άλλες προσφορές, όπως κουπόνια διαγωνισμών, κουπόνια προωθητικών ενεργειών, κουπόνια δωρεάν προϊόντων κ.α. 
Επικοινωνία για θέματα Ανακύκλωσης:
Γραφείο Αντιδημάρχου: 210 419 6051
Τμήμα Μελετών – Προγραμματισμού & Ανακύκλωσης: 210 419 6017-6018

http://www.pireasnet.gr/Default.aspx?tabid=665

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.