Ερώτημα επισκέπτη ήταν ποιές τροφές είναι πλούσιες σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα. Πρόκειται για ωφέλιμα λίπη, τα οποία δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό, συνεπώς πρέπει να λαμβάνονται μέσω της τροφής.
Παρακάτω βλέπουμε τις κυριότερες πηγές ω3 και ω6 λιπαρών οξέων:
- ξηροί καρποί-πχ τα καρύδια, τα αμύγδαλα, ηλιόσποροι κ.α. (εκτός από φυστίκια κάσιους)
- ψάρια και ειδικότερα τα λιπαρά (γαύρος, σαρδέλλες, σκουμπρί, σολομός, πέστροφα, μπακαλιάρος, τόνος, γλώσσα κλπ)
- θαλασσινά (αστακός καβούρια,, μύδια, καλαμάρια, γαρίδες, κλπ)
- σπανάκι και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
- ελαιόλαδο
- ηλιέλαια και μαργαρίνες (καλό είναι να χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο όπου είναι δυνατόν)
http://thematadiatrofis.blogspot.com/2009/01/36.html