Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μαλάγρα για ψάρεμα

Μαλάγρα για απίκο και εγγλέζικο

Άλλος ένας φίλος, ο Νίκος, είπε να συνεισφέρει στην προετοιμασία μας για καλά αποτελέσματα.. έτσι ας δούμε και την δικιά του συνταγή για την Παρασκευή μαλάγρας για απίκο ή εγγλέζικο..

H πιο φθηνή και αποδοτική μαλάγρα για απίκο και για άλλα ψαρέματα.
Αυτά που θα χρειαστούμε είναι. 

 
1) άδειος τενεκές τυριoύ και ας έχει μέσα και την άλμη του από τον μπακάλη της γειτονιάς κόστος =0 

 
2) 2-3 κιλά σαρδέλα η γαύρο αγορασμένα από την λαϊκή της γειτονιάς σας κατά τις 2 το μεσημέρι, κόστος ανάλογα με την εποχή από 3 ως 15 ευρώ (έχω πάρει γαύρο με 1 ευρώ το κιλό) 

 
3) Από τον ίδιο ψαρά που θα αγοράσετε γαύρο η σαρδέλα ζητήστε να σας δώσει εντόσθια από ψάρια που έχει καθαρισει.κοστος=0 

 
4) Ζητήστε και χαρτοσακούλες από τον ίδιο κόστος από 0 ως 2 

 
5) Άμμος από οικοδομή από θάλασσα από ποτάμι δεν μας νοιάζει φτάνει να είναι αμμος.κοστος=0 

 
6) πείτε στην γυναίκα σας να κρατήσει τα ψωμιά που συνήθως πετάμε αν μπαγιατέψουν τώρα τα χρειαζόμαστε  κόστος =0 

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πολτοποιούμε τη σαρδέλα η τον γαύρο στο μιξεράκι της κυράς αφού ακούσουμε ένα κάρο μπινελίκια
το ίδιο κάνουμε και με τα εντόσθια και το μπαγιάτικο ψωμί
τα ανακατεύουμε όλα μαζί αν έχει ο τενεκές άλμη και αυτή μέσα, αν δεν έχει θα χρειαστεί λίγο νεράκι. το αφήνουμε για κάνα δυο ώρες για να καλοφουσκώσει το ψωμί τώρα σιγά σιγά ανακατεύουμε το μείγμα με την άμμο. να υπολογίσεις ότι άμμο θα πάρει 2 με 3 φορές περισσότερο από μειγμα. 

Τώρα όλο το μείγμα το βάζουμε μέσα στον τενεκέ κλείνουμε το καπάκι καλά και το αφήνουμε κάνα δυο μέρες να σαπίσει.
Πάμε για ψάρεμα ανοίγουμε μια χαρτοσακούλα (ή τα ειδικά σακουλάκια -pva- που λοιώνουν στο νερό) βάζουμε κάνα κιλό μείγμα και το πετάμε στο τόπο που σε λίγο θα ψαρέψουμε.
Η χαρτοσακούλα λιώνει και αρχίζει να αφήνει την μυρωδιά από την ίδια στιγμή και για καμιά ωρίτσα, λίγο μετά ξανά το ίδιο. 

 
Η μαλάγρα είναι από ένα φίλο που ψαρεύει απίκο στα νέα Μουδανιά και του έχει δώσει πολύ καλά αποτελέσματα. εγώ το απίκο δεν το μπορώ προτιμώ το καστινγκ. αυτα από εμένα.. τα λέμε...

http://emmylito.pblogs.gr/2008/05/malagra-gia-apiko-kai-eggleziko.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.