Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Αιολική ενέργεια σε μίνι μορφή

Είναι μικρός, σχεδόν αθόρυβος και σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς σταθμούς παραγωγής αιολικής ενέργειας δουλεύει με ασθενή αλλά και με ισχυρό άνεμο. Ο σχεδιαστής Heath Evdemon, με τη στήριξη του Nottingham Trent University, δημιούργησε ένα νέο τύπο σταθμού παραγωγής αιολικής ενέργειας ο οποίος, αντί για κατακόρυφα περιστροφικά μοτέρ με έλικες, διαθέτει δύο οριζόντια πτερύγια επί ενός
ζύγωθρου. Τα πτερύγια λειτουργούν όπως και σ’ ένα αεροπλάνο και έχουν τέτοια κλίση έτσι ώστε το κάτω πτερύγιο να ανυψώνεται όταν το χτυπά ο άνεμος. Στην υψηλότερη θέση αλλάζει η γωνία έτσι που το πτερύγιο να χάνει την άντωσή του και να πέφτει. Ο νέος σταθμός παραγωγής αιολικής ενέργειας ονομάζεται «Ανεμοθεριστής».
 http://www.scienceillustrated.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.