Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα για τις ρευματικές παθήσεις

image-science-medicine«Το Σώμα σου μιλάει – Άκουσε το» παροτρύνει τους Έλληνες να αφουγκραστούν τα καλά αλλά και τα… ανησυχητικά μηνύματα που τους στέλνει το σώμα τους η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, στην Ελλάδα ζουν περίπου 70.000 έως 100.000 ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, που πλήττονται σημαντικά από την εξέλιξη της νόσου καθώς το 25% αναγκάζεται να διακόψει την εργασία του μέσα σε πέντε χρόνια. Υπό το βάρος της ασθένειας και του στιγματισμού ζει όμως και το 30%
των ασθενών καθώς σύμφωνα με μελέτη διστάζουν να αναφέρουν την πάθησή τους στους συναδέλφους και στους εργοδότες τους φοβούμενοι τη διάκριση και την απώλεια της εργασίας. Η εκστρατεία ενημέρωσης της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρίας θα καλύψει όλη την επικράτεια με έμφαση στις περιοχές όπου η παρουσία ρευματολόγου ή ρευματολογικής κλινικής είναι περιορισμένη. Επιπλέον, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενημέρωση για άλλες ρευματικές παθήσεις, πλην της αρθρίτιδας, όπως το σκληρόδερμα και ο συστηματικός Ερυθυματώδης Λύκος που εκδηλώνονται πλέον συχνότερα.
Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία έχει δημιουργήσει  ειδική ιστοσελίδα (www.tosomasoumilaei.gr) η οποία λειτουργεί ως ενημερωτικό portal για τις ρευματικές παθήσεις και θα περιλαμβάνει και διαδραστικά εργαλεία (συμπλήρωση ερωτηματολογίων –  διεξαγωγή ερευνών – κ.α) που θα διαχειρίζεται ομάδα εργασίας της επιστημονικής εταιρίας.
 http://www.rizopoulospost.com

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.