Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σάμαλι!!!!

ΥΛΙΚΑ
Σιμιγδάλι χοντρό  280γρ Σιμιγδαλι ψιλό    160γρ
Ζάχαρη    150γρ
Χυμό πορτοκαλιού    400γρ
Νερό     100γρ
2 κ/γ. Μπεικιν
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Λικέρ μαστίχα    30γρ
Βανίλια      2 (καψουλες)
Αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
για το σιρόπι
800γρ  νερό
800γρ   ζάχαρη
1  φλούδα πορτοκαλιού
1  φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα σιμιγδάλια, την ζάχαρη,
το baking, την σόδα, τις βανίλιες, το λικέρ και τα ξύσματα.
2. Ανακατεύετε το νερό με τον χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτετε στα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός.
3. Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο για 15 λεπτά και
προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180β.
4. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν. Βράστε το σιρόπι για 5-6 λεπτά, μετά την πρώτη βράση και κατόπιν το αφήνετε να κρυώσει.
5. Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί 30x25 και στρώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.
6. Υποθετικά χωρίζετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια και τοποθετείτε ένα αμύγδαλο ολόκληρο, επάνω στο καθένα.
7. Ψήνετε το σάμαλι για 40-45 λ. στους 180β.
8. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, χαράζετε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια και σιροπιάζετε κουταλιά κουταλιά με το μισό σιρόπι, αφήνετε το γλυκό για 5 λεπτά και σιροπιάζετε και ξανά με το υπόλοιπο σιρόπι.
9.  Αφήνετε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
και το βάζετε μερικές ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε!
Καλη σας επιτυχια!!!!
 

http://artopoieiasyntages.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.