Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Ωδικό πτηνό ταξιδεύει 30.000 χιλιόμετρα

Ο μικρός και ελαφρύς –βάρους 25 γραμμαρίων– σταχτοπετροκλής (Oenanthe oenanthe) φαίνεται ότι ταξιδεύει τόσο μακριά ώστε καταρρίπτει κάθε ρεκόρ. Μια ομάδα Γερμανών ορνιθολόγων έχει αποδείξει ότι τα μικρά αυτά ωδικά πτηνά πετούν σχεδόν 15.000 χιλιόμετρα ξεκινώντας από τον τόπο της θερινής τους διαμονής, την αρκτική τούνδρα της Αλάσκας, για να καταλήξουν και να ξεχειμωνιάσουν στην ανατολική
Αφρική, νοτιότερα της Σαχάρας. Το ταξίδι που γίνεται κάθε χρόνο καλύπτει σχεδόν 30.000 χιλιόμετρα πτήσης και είναι μέχρι στιγμής το μακρύτερο που έχουν παρατηρήσει οι ορνιθολόγοι για ωδικό πτηνό. 


 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.