Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Πατέντα! Πρακτικό εργαλείο φυτεύματος. Δείτε και το βίντεο!

Βάθος ΦύτευσηςΜέχρι τώρα, για να μεταφυτεύσουμε τα σπορόφυτα με το χέρι, έπρεπε να ανοίξουμε τους λάκους, να τα βάλουμε μέσα και μετά να σκεπάσουμε τις ρίζες τους με χώμα. Η εργασία αυτή είναι αρκετά κουραστική, αν υπολογίσουμε οτι σκύβουμε και σηκωνώμαστε πολλές φορές, ειδικά αν έχουμε πολλά φυτά. Με τη χρήση του εργαλείου, τα 3 αυτά στάδια της μεταφύτευσης γίνονται γρήγορα, εύκολα, σωστά και κυρίως ξεκούραστα, αφού όλη η εργασία γίνεται απο όρθια θέση. Το μέγεθος του λάκου και το βάθος του, ρυθμίζονται ανάλογα με το σπορόφυτο έτσι αυτό
καλύπτεται με χώμα και οι ρίζες του συνεχίζουν να αναπτύσονται στον κήπο μας. Εκτός απο σπορόφυτα, μπορούμε να φυτεύσουμε κρεμμύδια, σκόρδα, πράσα,πατάτες κ.τ.λ. Υπάρχουν 2 μεγέθη, με διαστάσεις 5Χ5 cm και 7Χ7 cm ώστε να χωράνε όλα τα σπορόφυτα του εμπορίου, ή αυτά που φτιάχνουμε μόνοι μας. Είναι κατασκευασμένο απο λαμαρίνα 2 χιλ. ηλεκτροστατικά βαμμένο για την καλύτερη προστασία του απο την υγρασία και την τριβή με το χώμα.
Οδηγίες Χρήσης για ερασιτέχνες και επαγγελματίες 1) Αρχικά ορίζουμε το βάθος φύτευσης ή σποράς με τον ειδικό ρυθμιστή βάθους.Βάθος Φύτευσης • 2) Ανοίγουμε τις χειρολαβές και βυθίζουμε το εργαλείο στο χώμα.Βάθος Φύτευσης
 • 3) Κλείνουμε τις χειρολαβές, το εργαλέιο κάνει χώρο για το φυτό ή το βολβό.Βάθος Φύτευσης
 • 4) Αφήνουμε το σπορόφυτο ή το βολβό να πέσει μέσα στο κορμό του εργαλείου.Βάθος Φύτευσης
 • 5) Σηκώνουμε το εργαλείο οπότε το χώμα σκεπάζει το φυτό ή το βολβό.Βάθος Φύτευσης

 • http://www.metafytevo.gr/
   https://www.facebook.com

  Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

   

  Τα λάθη....

  Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

  Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

  Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
  Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
  Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
  Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

  Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

  Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.