Υλικά για 4 άτομα :
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φάβα Σαντορίνης
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
- 120 ml ελαιόλαδο
- 120 ml χυμό λεμονιού
- 1 φύλλο δάφνης
- 6-7 κόκκους πιπεριού
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και κομμένο σε καρέ
- ½ φλιτζάνι τσαγιού κάπαρη ξαρμυρισμένη
- ½ φλιτζάνι δυόσμο φρέσκος ψιλοκομμένος
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
Αφήνω τη φάβα να βράσει για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει. Όταν απορροφήσει όλο το νερό αποσύρω από τη φωτιά και αποσύρω το τουλπάνι. Αλατοπιπερώνω, μεταφέρω το μίγμα στο μπλέντερ και προσθέτω εναλλάξ το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, την ώρα που πολτοποιείτε η φάβα.
Για να τη σερβίρω προσθέτω στη κρέμα φάβα το μίγμα από το κρεμμύδι, τη κάπαρη, το δυόσμο και τη ρίγανη
http://syrosbynight.gr