Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Mετεγγραφές Φοιτητών, σύμφωνα με επιστολή της Ένωσης Πολυτέκνων Θήρας!

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο με θέμα τις μετεγγραφές των φοιτητών απέστειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας . 
Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:
Με την παρούσα μας επιστολή επιθυμούμε να σας κάνουμε κοινωνό ενός σοβαρού προβλήματος, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τις πολύτεκνες οικογένειες, αυτό των
μετεγγραφών.
Είναι αναγκαίο, δυστυχώς το αυτονόητο, κ. Υπουργέ, να κατανοήσει η Πολιτεία ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατο στην πολύτεκνη οικογένεια και εμπαιγμός ταυτόχρονα, να υποχρεώνεται να συντηρήσει δεύτερο ή και τρίτο σπίτι προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά της.
Αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε και η Πολιτεία αντί να μας στηρίζει, μας στερεί ουσιαστικά το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας, υποχρεώνοντάς μας να πληρώνουμε ενοίκιο σε κάποια άλλη πόλη, ενώ χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο τα παιδιά μας θα μπορούσαν να φοιτήσουν στην πόλη της οικογενειακής τους κατοικίας.
Επειδή κ. Υπουργέ αρκετά από τα μέλη μας , δηλώνουν καθημερινά, διαμαρτυρόμενοι στα Γραφεία μας, αδυναμία να ανταπεξέλθουν στα έξοδα διαβίωσης, πολύ δε περισσότερο και σε έξοδα για ένα δεύτερο σπίτι, παρακαλούμε πολύ, επιτέλους και οι πολύτεκνες οικογένειες να τύχουν της μεταχείρισης, που τους αρμόζει σύμφωνα και με την συνταγματική διάταξη για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας.
Για όλα τα παραπάνω και αφού δεν υπάρχει κανένα κόστος για το Δημόσιο, σας παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε να δοθεί δικαίωμα μεταφοράς θέσης εισαγωγής σε όλους τους αιτούμενους πολύτεκνους φοιτητές (γονείς και τέκνα αυτών) κατά απόλυτη προτεραιότητα και χωρίς ποσόστωση, εφόσον το επιθυμούν, σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα κατ’ επιλογή του ενδιαφερομένου, πλησιέστερο στον τόπο της κατοικίας των γονέων ή στην πόλη που φοιτά ήδη ένας τουλάχιστον αδελφός ή αδελφή τους. Με την ελπίδα ότι θα ενεργήσετε άμεσα, για νομοθετική ρύθμιση του αιτήματός μας.
Για Την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης
 Ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Δαρζέντας

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.