Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Μια αρχαιολογική ανακάλυψη ή μια πολιτική βόμβα;

Γράφει η Θάλεια Καραμολέγκου
Αμφίπολη: ένα μέρος, μια ιστορία, χιλιάδες ερμηνείες. Ποιος δεν απόρησε για το μυστικό της, ποιος δεν ασχολήθηκε με τον νεκρό της; Ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα παρατηρεί με τα μάτια καθηλωμένα στον επιβλητικό τύμβο τα καινούρια ευρήματα, τις νέες εξελίξεις γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο. Όσα μυστικά δε θέλησαν να αντικρίσουν το φως της μέρας και κρύβονταν χιλιάδες χρόνια κάτω από τα μάτια μας χαιρετίζουν τον σύγχρονο κόσμο, προκαλώντας αναταραχές. Οι φήμες οργιάζουν, τα
ενδεχόμενα πληθαίνουν και το μυστικό είναι μόνο ένα. Ένα μυστικό που προκαλεί ισχυρή σεισμική δόνηση, ακόμα και στο πολιτικό ευρωπαϊκό στερέωμα.  
          Αν σ' αρέσει η παραφιλολογία βρίσκεσαι στο κατάλληλο θέμα προς διερεύνηση. Από την Ρωξάνη μέχρι την Κλεοπάτρα και από τον Αλέξανδρο Δ' μέχρι και τον Μέγα Αλέξανδρο. Ναι καλά ακούσατε. Και κάπως έτσι δημιουργείται ο πολιτικός τυφώνας. Τι γίνεται αν αποκαλυφθεί ότι σε αυτόν τον χώρο όπου βρίσκονται πολλοί τάφοι, όπως επιβεβαιώνουν οι αρχαιολόγοι, ανακαλυπτόταν με DNA των οστών η ταυτοποίηση του μεγάλου αυτού ηγέτη; Ποια τα Σκόπια μετά από αυτό; 
                         

           Αν η Ελλάδα έχει 100% αγωνία για τον μυστήριο νεκρό τα γειτονικά της Σκόπια έχουν σίγουρα τη διπλάσια. Η Guardian γράφει:  «Ήταν το 2011 όταν ο Νίκολα Γκρουέφσκι τοποθέτησε ένα από τα μεγαλύτερα αγάλματα που έχουν φιλοτεχνηθεί για τον Μέγα Αλέξανδρο στον κόσμο στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πλέον έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας εντολή να τοποθετηθούν σε εξέχουσα θέση σε ένα νέο αρχαιολογικό μουσείο κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β' της Μακεδονίας και της Ολυμπιάδας. Το μνημειώδες οικοδόμημα κοστίζει 500 εκατομμύρια ευρώ και πως θα συμβάλει στην ανύψωση του πνεύματος των συμπατριωτών του, το ένα τρίτο των οποίων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και είναι μεταξύ των φτωχότερων ανθρώπων στην Ευρώπη». 
                        
      
        Ένα όνειρο καταρρίπτεται ή ένας πόλεμος ξεκινάει; Το σίγουρο είναι ότι τίποτα από όλα αυτά δεν περνάει απαρατήρητο από την παγκόσμια κοινότητα. Την στιγμή που τα δύο στρατόπεδα βρίσκονταν ήδη σε όξυνση, η αποκάλυψη του ταφικού μνημείου έφτασε τη λίμπιντο στα ύψη. Η Ελλάδα από την πλευρά της προτείνει το όνομα "Άνω Μακεδονία" χωρίς θετική ανταπόκριση από τη γειτονική χώρα, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει σε αυτό. Και κάπως έτσι εισβάλουν στο ζήτημα τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία ανακοίνωσαν πως οι απεσταλμένοι από τα δύο κράτη θα συναντηθούν την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη για έναν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων. 
          Όποιος και να ταυτοποιηθεί πάντως από τα οστά, που βρέθηκαν, κουβαλάει μαζί του ένα μεγάλο μυστικό, μια καλά κρυμμένη ιστορία, αλλά και από την ταυτότητά του κρέμονται οι τύχες της ευρωπαϊκής σταθερότητας. Ένα ακόμα λιθαράκι στην παγκόσμια και ελληνική σπουδαία κληρονομιά ή μια ακόμα αφορμή για διαπληκτισμούς και εντάσεις; Ο καιρός θα αποκαλύψει τα θελήματα των Μοιρών.
http://eulegein.blogspot.gr
Πηγή ΕΥ-ΛΕΓΕΙΝ 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.