Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Φτιάξτε καλλυντικά από τριαντάφυλλο

Φτιάξτε καλλυντικά από τριαντάφυλλοΤης Σόνυας Δεσπότη 
Τα πέταλα, το ροδέλαιο και το ανθόνερο του τριαντάφυλλου θεωρούνται από τα καλύτερα φυσικά αναπλαστικά της επιδερμίδας. Τώρα που είναι η εποχή τους, επωφεληθείτε και φτιάξτε αγνά καλλυντικά με τριαντάφυλλα.
Το τριαντάφυλλο έχει αγαπηθεί για την ομορφιά του από όλους τους λαούς, ενώ οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι το είχαν θεοποιήσει, δίνοντάς του τη μορφή της θεάς του έρωτα και της ομορφιάς, της Αφροδίτης. Άλλωστε, ο μύθος λέει ότι το πρώτο
τριαντάφυλλο γεννήθηκε από τα δάκρυα της θεάς για το χαμό του αγαπημένου της Άδωνι. Πέρα από την εμφανή ομορφιά του, όμως, το ευωδιαστό αυτό λουλούδι κρύβει πολύτιμα συστατικά, ιδιαίτερα ευεργετικά για την επιδερμίδα. Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
To ροδέλαιο είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα έλαια, καθώς περιέχει περίπου 500 ενεργά συστατικά! Θεωρείται από τα καλύτερα υλικά για την αναδόμηση της επιδερμίδας. Βοηθά σημαντικά το γηρασμένο δέρμα, το δέρμα με ρυτίδες, κοκκινίλες ή ακόμη και έκζεμα (κυρίως στα παιδιά), καθώς:
● Είναι πλούσιο σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, κάτι που του προσδίδει σημαντικές αναπλαστικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζει μια προστατευτική μεμβράνη πάνω στην επιδερμίδα.
● Συντελεί στην αναδόμηση των κυττάρων, βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας.
● O καρπός της αγριοτριανταφυλλιάς είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C, εμφανίζοντας έτσι σημαντική επανορθωτική δράση σε λεπτές γραμμές και χρωματικές αλλοιώσεις της επιδερμίδας. Συγχρόνως βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης και προσδίδει λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα.

Άλλες θεραπευτικές χρήσεις
Δρα εξισορροπητικά στην ψυχολογική μας κατάσταση και βοηθά να ξεπεραστούν τα άγχη και η θλίψη. Διώχνει τις αρνητικές σκέψεις, τον εκνευρισμό και την επιθετικότητα. Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου χρησιμοποιείται ευρέως για ιατρικούς σκοπούς, καθώς είναι αιμοστατικό, βακτηριοκτόνο, αγχολυτικό, χαλαρωτικό, αντικαταθλιπτικό, τονωτικό, επουλωτικό, ηρεμεί το συκώτι και ρυθμίζει την όρεξη. Μην ξεχνάμε ακόμα ότι λειτουργεί και ως αφροδισιακό, βοηθώντας σημαντικά σε καταστάσεις ανικανότητας και ψυχρότητας που οφείλονται σε ψυχικά αίτια.
Παρενέργειες
Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο δεν έχει καμία παρενέργεια. Θα πρέπει όμως να το χρησιμοποιείτε αραιωμένο μέσα σε κάποιο φυτικό λάδι βάσης ή κρέμα και όχι απευθείας στο δέρμα.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΡΟΔΟΝΕΡΟ Θα χρειαστείτε:
● 2 φλιτζάνια με φρεσκοκομμένα ροδοπέταλα
● 4 φλιτζάνια αποσταγμένο νερό
● 1 φλιτζάνι καθαρό οινόπνευμα
Πώς θα το φτιάξετε:
Βάλτε σε ένα μεγάλο βάζο τα ροδοπέταλα, το νερό και το οινόπνευμα. Κλείστε καλά και αφήστε το στον ήλιο για μία εβδομάδα, ανακατεύοντας κάθε τόσο τα υλικά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε 1-2 φορές τα ροδοπέταλα με φρέσκα, εάν θέλετε πιο έντονο άρωμα. Μετά από μία εβδομάδα σουρώστε με ένα φίλτρο του καφέ και αποθηκεύστε το ροδόνερο στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε το σαν λοσιόν κάθε φορά που νιώθετε την επιδερμίδα σας ξηρή ή ερεθισμένη.
ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ Θα χρειαστείτε:
● 2 μεγάλες χούφτες φρεσκοκομμένα ροδοπέταλα
● 50 ml αμυγδαλέλαιο ή παρθένο ελαιόλαδο
● 5 γρ. κερί μέλισσας
● 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
● 1 κουταλάκι σιτέλαιο
Πώς θα τη φτιάξετε:
Βάλτε τα πέταλα σε ένα γυάλινο μπουκάλι με φαρδύ λαιμό, σφραγίστε το μπουκάλι και τοποθετήστε το σε ένα σημείο που να το βλέπει ο ήλιος. Μετά από 3 εβδομάδες, στραγγίξτε το λάδι. Προσθέστε το κερί μέλισσας στο λάδι και λιώστε το σε μπεν-μαρί. Μόλις κρυώσει, προσθέστε το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο και το σιτέλαιο. Φυλάξτε την κρέμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και αφήστε τη να «κάτσει».
ΤΟΝΩΤΙΚΗ ΛΟΣΙΟΝ ΓΙΑ ΞΗΡΕΣ, ΩΡΙΜΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ Θα χρειαστείτε:
● 10 ml βότκα
● 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
● 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι
● 25 ml αμαμελίδα (witch hazel)
● 250 ml ροδόνερο
Πώς θα τη φτιάξετε
Ρίξτε τη βότκα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι, προσθέστε τα αιθέρια έλαια και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε την αμαμελίδα και το ροδόνερο και ανακατέψτε και πάλι. Η λοσιόν είναι έτοιμη! Ανακινήστε την πριν από κάθε χρήση.

ΜΑΣΚΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
Μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδος για να διώξετε τα σημάδια της κούρασης από την περιοχή των ματιών σας. Κόψτε μερικά ροδοπέταλα από τον κήπο σας και ρίξτε πάνω τους σιγά-σιγά μερικές σταγόνες ροδόνερο μέχρι να μουλιάσουν αρκετά χωρίς όμως να διαλυθούν. Βάλτε μία χούφτα ροδοπέταλα σε κάθε μάτι και χαλαρώστε για 15-20 λεπτά

ΛΟΣΙΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ Θα χρειαστείτε:
● 25 γρ. αποξηραμένα πέταλα τριαντάφυλλου
● 350 ml ροδόνερο
● 50 ml μηλόξιδο
● 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
Πώς θα τη φτιάξετε:
Ρίξτε τα ροδοπέταλα, το μηλόξιδο, το ροδόνερο και το αιθέριο έλαιο σε ένα μπουκάλι. Φυλάξτε το σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος για 3 εβδομάδες. Στραγγίξτε το σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη λοσιόν σε ένα βαμβάκι μετά τον καθαρισμό ή όποια στιγμή νιώθετε την επιδερμίδα σας ταλαιπωρημένη.
ΤΟΝΩΤΙΚΗ ΛΟΣΙΟΝ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΜΕ ΡΥΤΙΔΕΣ Θα χρειαστείτε:
● 3/4 του ποτηριού ροδόνερο
● 1/4 του ποτηριού αποσταγμένο νερό
● 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
● 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο palmarosa
● 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη (φυτική γλυκερίνη θα βρείτε στα φαρμακεία)
Πώς θα τη φτιάξετε:
Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι, ανακινήστε καλά και αφήστε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για 3-4 μέρες. Ανακινήστε το πριν από κάθε χρήση. Βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα βαμβάκι και περάστε το πρόσωπο και το λαιμό σας μετά τον καθαρισμό. 
 http://www.vita.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.