Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Ο καθαρισμός των αυτιών

Μην το παρακάνετε με τις μπατονέτες!
Τα αυτιά παράγουν προστατευτικό "κερί" (κυψελίδα), η οποία μερικές φορές συσσωρεύεται, με τελικό αποτέλεσμα την μείωση της ακουστικής οξύτητας.
Η κυψελίδα είναι το προστατευτικό "κερί" που παράγεται από τα αυτιά, προκειμένου να προφυλαχθούν από την είσοδο

εξωτερικών ερεθιστικών ουσιών. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το ίδιο το αυτί, διαθέτει ειδικούς μηχανισμούς απομάκρυνσης του κεριού, όπως είναι οι τρίχες στον έξω ακουστικό πόρο.
Ο σωστός καθαρισμός περιλαμβάνει τη χρήση υγρής μπατονέτας (με οξυζενέ ή καθαρό νερό) με ήπιες κυκλικές κινήσεις και χωρίς να φθάνουμε στο βάθος του αυτιού.
Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει μετά από το μπάνιο, όπου η είσοδος νερού μπορεί να μαλακώσει την κυψελίδα.
Θα πρέπει να αποφεύγουμε τις υπερβολές στη χρήση στεγνών βαμβακιών ή μπατονέτας. Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μεγάλος, η αύξηση της συχνότητας των εξωτερικών ωτίτιδων μεγάλη. Η λάθος χρήση είναι αιτία το "κερί" να μεταφέρεται από τα πιο εξωτερικά σημεία στην επιφάνεια του τυμπάνου, να επικάθεται και να δημιουργεί ένα παχύ κέρινο στρώμα, το οποίο για να αφαιρεθεί θα χρειαστεί η επέμβαση ΩΡΛ.
Μεγάλα κομμάτια "κεριού" (βύσμα) δεν μπορούν να αφαιρεθούν με μπατονέτα. Υπάρχει ειδική ανώδυνη διαδικασία, που μπορεί να γίνει σε ένα ΩΡΛ ιατρείο.


Φώτης Παπαγιαννόπουλος
Πηγη:care.gr 
http://ksipnistere.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.