Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Τι να κάνετε όταν στραβοκαταπιείτε;

Πως να σωθείτε για να μην πνιγείτε από φαγητό;
Ανάστατοι είναι η κοινή γνώμη μετά το θάνατο της 42χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα η οποία άφησε την τελευταία της πνοή τρώγοντας μακαρόνια.

Μπορεί ο πνιγμός από τρόφιμα να είναι πιο συχνός στα βρέφη και στα μικρά παιδιά αλλά κινδυνεύουν εξίσου και οι  ενήλικοι.
Ο λόγος για την ασφυξία η οποία μπορεί να επιφέρει το

θάνατο και δημιουργείται όταν ο οργανισμός δεν οξυγονώνεται ικανοποιητικά.  Συμβαίνει όταν οι αεροφόροι οδοί φράσσονται  από αντικείμενο που έχει καταποθεί  και έχει προχωρήσει κατά την κατάποση όχι προς τον οισοφάγο, αλλά προς την τραχεία. Οι ενήλικες μπορεί να πάθουν απόφραξη από κομμάτια τροφής που δεν έχουν μασήσει καλά και κατάπιαν γρήγορα. Τα παιδιά κινδυνεύουν από τα αντικείμενα που τους αρέσει να βάζουν στο στόμα τους.
Συμπτώματα

Δυσκολία αναπνοής και αύξηση της συχνότητας και του βάθους της.

Θορυβώδης αναπνοή με ρόγχο και γουργουρητά.

Στο στόμα πιθανό να σχηματίζεται αφρός

Κυάνωση (γαλαζωπό χρώμα χειλιών και νυχιών)

Σύγχυση

Πιθανόν απώλεια αισθήσεων

 Η αναπνοή μπορεί να σταματήσει


Πρώτες βοήθειες

Είναι αναγκαίο το αντικείμενο να αφαιρείται αμέσως. Όταν ο πάσχων έχει τις αισθήσεις του, ενθαρρύνετε τον να βήξει για να βγάλει το αντικείμενο από το λαιμό του.

 Αν αυτό δεν είναι δυνατό, χτυπήστε τον πάσχοντα με την παλάμη σας στην πλάτη, στην περιοχή ανάμεσα στις ωμοπλάτες, μέχρι και τέσσερις φορές.

 Μετά και μόνο αν αυτό αποτύχει, θα πρέπει να προσπαθήσετε να εκ διώξετε τον αέρα από τους πνεύμονες του πάσχοντα με απότομη πίεση της κοιλιάς.

 Όταν ο πάσχων έχει απώλεια της συνείδησης, αρχίστε τεχνητή αναπνοή για να προσπαθήσετε να περάσετε τον αέρα πέρα από το εμπόδιο προς τους πνεύμονες.
Αν δεν πετύχετε, δώστε του μέχρι 4 χτυπήματα στη ράχη και ελέγξτε αν το αντικείμενο αποσπάστηκε. Αν η απόφραξη επιμένει, επιχειρήστε και πάλι τεχνητή αναπνοή.

Φροντίστε την μεταφορά του πάσχοντα στο νοσοκομείο.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.