Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πρακτική πρόγνωση του καιρού της χρονιάς με βάση την 18η Νοεμβρίου!!!

Πέρα από τα μερομήνια που ακούγονται, υπάρχει και ένας άλλος πρακτικός τρόπος για την πρόγνωση του καιρού.
Εδώ και αρκετά χρόνια άκουγα τους μεγαλύτερους της περιοχής μου, που έλεγαν πότε θα έλθει ο εορτασμός του Αγίου Πλάτωνα δηλαδή στις 18 Νοεμβρίου, έτσι ώστε να παρακολουθήσουν τα καιρικά φαινόμενα της ημέρας αυτής, και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, θα καθόριζαν τον υπόλοιπο καιρό
μέχρι και την άνοιξη περίπου (άνεμοι, θερμοκρασίες, βροχόπτωση κτλ).
Τα λόγια αυτά έβγαιναν από ανθρώπους που είχαν ζυμωθεί αρκετά με τη γη της Σαντορίνης, αλλά και οι περισσότεροι εξ΄ αυτών δεν υπάρχουν πλέον ανάμεσά μας.
Αλλά και οι εναπομείναντες ισχυρίζονται τα όσα προαναφέραμε, και παρακολουθούν με κάθε λεπτομέρεια τα καιρικά φαινόμενα της ημέρας αυτής.
Επειδή τα όσα ανέφεραν που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, παρακολούθησα από περιέργεια τα καιρικά φαινόμενα της περσινής αυτής ημέρας, και πράγματι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της υπόλοιπης περιόδου, ο υπόλοιπος καιρός κυμαινόταν στα περιθώρια της ημέρας αυτής.
Δεν μένει λοιπόν να παρακολουθήσουμε και φέτος την μέρα αυτή, έτσι ώστε να δούμε αν πράγματι ισχύει τα όσα πίστευαν, και με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούσαν, οι άνθρωποι αυτοί.
   Ο σημερινός καιρός της 18ης.11.2014 στη Σαντορίνη έχει ως εξής:
Ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από 19 με 21 βαθμοί Κελσίου.
Νοτιοανατωλικοί  άνεμοι εντάσεως 3 μποφόρ (16 km/h) και η υγρασία 83%.
Με τα δεδομένα αυτά, θα πρέπει να έχουμε έναν ήπιο χειμώνα με περισσότερους ΝΑ ανέμους, ελάχιστες βροχοπτώσεις και όχι χαμηλές θερμοκρασίες.
Για να τα δούμε όμως αυτά, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν πράγματι επαληθεύεται η πρόγνωση αυτή.
Καλό Χειμώνα!!!






Πηγή: Εμείς και η Κοινωνία μας

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.