Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Λιπαρά: Απαραίτητα στη διατροφή μας

Έχει υποστηριχθεί η άποψη ότι τα λιπαρά αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας και είναι καλό να αποφεύγονται όταν αυτό είναι δυνατό. Ωστόσο, παραβλέπουμε μερικά πράγματα ζωτικής σημασίας.
Τα λιπαρά αποτελούν πηγή ενέργειας και ευεξίας. Ειδικά το πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά για να

προσλαμβάνουμε την απαραίτητη ενέργεια. Οι soft μαργαρίνες που περιέχουν «καλά» και απαραίτητα λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα δεν περιέχουν trans λιπαρά, είναι η καλύτερη επιλογή για ένα ισορροπημένο πρωινό.
Κάποια από τα ω-6 και ω-3 λιπαρά ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα συνθέσει και είναι απαραίτητο να τα λαμβάνουμε από τη διατροφή μας. Τα ω-6 και ω-3 λιπαρά βοηθούν στη δόμηση και ομαλή λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών, καθώς και στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.
Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D και E είναι απαραίτητα για την υγεία μας και τις συναντάμε σε τρόφιμα που περιέχουν λιπαρά, όπως τα φυτικά έλαια και οι μαργαρίνες. Συγκεκριμένα, η Βιταμίνη Α θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βοηθάει να έχουμε καλή όραση και υγεία στο δέρμα. Η Βιταμίνη D βοηθά να έχουμε γερά κόκκαλα και δόντια ενώ η Βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για την αντιοξειδωτική προστασία του δέρματος και των κυτταρικών μεμβρανών.
Πηγη:blogcookoo.gr 

 http://ksipnistere.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.