Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Οι Κρητικοί γιατροί που υπόσχονται να νικήσουν γρίπη και ιούς

Τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιατρικής, μία ιδέα, ένα χάπι – επανάσταση. Από το εργαστήριο και την πατέντα, στα φαρμακεία όχι μόνο… της γειτονιάς μας, αλλά και της Αμερικής. Η κρητική “συνταγή” που βάζει τέλος στη γρίπη και τους ιούς Τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιατρικής στην Κρήτη δουλεύουν νυχθημερόν σε εργαστήρια και βοτανικούς κήπους για το
χάπι – επανάσταση. Αυτό που θα συγκεντρώνει τον πλούτο της κρητικής διατροφής και υπόσχεται να καταπολεμήσει τη γρίπη, κρυολογήματα, αλλά και τον ιό Η1Ν1. Και το καταφέρνουν. Το σκεύασμα θα κυκλοφορήσει σύντομα στην ελληνική αγορά, σε απολύτως προσιτή τιμή (χωρίς ιατρική συνταγή), ενώ στα δύο επόμενα χρόνια, το «αβάφτιστο» (προς το παρόν) φαρμακευτικό σκεύασμα θα «ανοίξει φτερά» για Ευρώπη και Αμερική. Η παγκόσμια πατέντα που περιλαμβάνει εκχυλίσματα βοτάνων και φρέσκου ελαιολάδου ανήκει στους καθηγητές Ιατρικής Ηλία Καστανά και Χρήστο Λιόνη, τον καθηγητή Βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο και λανσάρεται στα ράφια των φαρμακείων από την εταιρία Olvos Science και σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου.
«Πλέον περιμένουμε εναγωνίως την ονομασία του χαπιού που συγκεντρώνει τη σοφία της κρητικής γης στα συστατικά του», αναφέρει η ιατρική ομάδα στο WE του NEWS 247 που κρατά στα χέρια της το μυστικό – πατέντα με αντι-ιικές δράσεις.
Πόσο παλιά όμως είναι η ιστορία του αντιικού χαπιού που θωρακίζει τον οργανισμό και βοηθά στην καλύτερη άμυνά μας απέναντι σε ιογενείς λοιμώξεις; Και τελικά, ένα χάπι μπορεί να φέρει την «αναπτυξιακή Άνοιξη» στην Κρήτη; Τις απαντήσεις συζητήσαμε και αναλύσαμε με έναν εκ των τριών συνεφευρετών, Ηλία Καστανά.
Το κρητικό χάπι πρόσω ολοταχώς στα φαρμακεία
Το κρητικό χάπι θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών στα φαρμακεία, ενώ θα πωλείται χωρίς ιατρική συνταγή. Και μπορεί ακόμη να μην έχει βαφτιστεί, αλλά «περιμένουμε σε λίγες ημέρες την επίσημη ονομασία του. Η διαδικασία έχει φτάσει στο υπουργείο Εμπορίου και αναμένεται να κυκλοφορήσει με πρώτη ύλη (formulation) από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου».
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το φυτικό χάπι με τη σφραγίδα της Κρήτης θα προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, θα ανακουφίζει από το κρυολόγημα και θα καταπολεμά την κοινή γρίπη. Σημαντικό κίνητρο για την παρασκευή του, αποτελεί η αναπτυξιακή κατεύθυνση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, αφού από τη στιγμή που το φάρμακο μπει στην παραγωγή, μέρος της σοδειάς θα προορίζεται για την παρασκευή της κάψουλας. Ήδη ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ρεθύμνου έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια του προκατόχου του και είναι ένθερμος θιασώτης της προσπάθειας.
«Ήδη ο κόσμος το θέλει, το ζητάει». «Και θα είναι ακριβό;», τον ρωτάω αναπόφευκτα. «Υπολογίζουμε την τιμή μεταξύ 6 και 7 ευρώ το πολύ. Και συνιστούμε 2 κάψουλες την ημέρα, οι οποίες αντιστοιχούν με δύο κούπες από το φυτικό εκχύλισμα. Κάθε κουτί θα έχει 14 κάψουλες, οπότε το πραγματικό κόστος είναι κάτω από ένα ευρώ ανά ημέρα». Ωστόσο, ο κ. Καστανάς συνιστά προσοχή: «Η υπερκατανάλωση μπορεί να έχει βλαπτικά αποτελέσματα, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν».
Σημειώνουμε ότι η πρώτη ύλη είναι αυστηρά από την ελληνική γη. «Ακόμη και το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιούμε, θέλουμε να διατηρήσει την ανώτερη ποιότητά του, σε σχέση με ό, τι κυκλοφορεί στην ευρεία αγορά ως τρόφιμο. Για το λόγο αυτό, η Ένωση Ρεθύμνου θα στραφεί στη συμβολαιακή γεωργία και μόνο». Απώτερος στόχος; Η ενίσχυση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ζωής. «Δεν το κρύβω ότι η εν λόγω εφεύρεση μάς κάνει υπερήφανους, καθώς είναι ένα προϊόν που ξεκίνησε, ερευνήθηκε, ολοκληρώθηκε και παρήχθη εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα».
Και τελικά, πόση υπολογίζεται να είναι η παραγωγή αρωματικών φυτών και λαδιού, προκειμένου να καλυφθούν στο έπακρον οι ανάγκες; «Δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε με αριθμούς, αλλά γνωρίζουμε ήδη για παράδειγμα, ότι για να καλυφτεί η ζήτηση του χαπιού σε όλη την Ευρώπη, απαιτούνται 30 τόνοι λαδιού».
Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε «Καλή Επιτυχία» στην ομάδα και ότι βρισκόμαστε σε στάση αναμονής για τα επόμενα καινοτόμα προϊόντα!

 http://ksipnistere.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.