Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση Γ. Βρούτση για το Γυμνάσιο Μεσαριάς



07.02.11
Ερώτηση προς την Υπουργό παιδείας για το Γυμνάσιο της Μεσαριάς κατέθεσε σήμερα στην Βουλή ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βρούτσης. Στην ερώτησή του ο κ. Βρούτσης αναφέρει τα παρακάτω :Την 1η Οκτωβρίου του 2008, ο Ο.Σ.Κ. ανταποκρινόμενος στο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των κατοίκων της Θήρας, προχώρησε στην έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τη Νομαρχία Κυκλάδων για την κατασκευή Γυμνασίου στη Μεσαριά Θήρας. Πρόκειται για έργο πνοής, συνολικού προϋπολογισμού 4,95 εκατ. €, το οποίο αφορά τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας στη νησιωτική Ελλάδα και αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης και παράλληλα να λύσει το μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αντιμετωπίζει η Θήρα. 
Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι εδώ και 2,5 χρόνια το έργο έχει δημοπρατηθεί ενώ οι πόροι για την κατασκευή του έχουν διασφαλιστεί, παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του. Γεγονός, που έχει προκαλέσει την εύλογη ανησυχία και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και των αρμόδιων φορέων του νησιού, οι οποίοι βλέπουν την πολιτεία να ολιγωρεί και να κωφεύει στις συνεχόμενες εκκλήσεις τους για την τύχη του Γυμνασίου. Επειδή, οι πόροι για την κατασκευή του έργου έχουν διασφαλιστεί εδώ και καιρό. 

Επειδή, οι μαθητές του νησιού δικαιούνται ένα σύγχρονο σχολείο και ίσες ευκαιρίες. Επειδή, οι μαθητές του Νομού, δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται από το αρμόδιο υπουργείο ως πολίτες Β΄ κατηγορίας. Επειδή, η άσκηση της νησιωτικής πολιτικής δεν μπορεί να γίνεται μόνο με διακήρυξη προθέσεων.  

    ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ 
1.   Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι στους οποίους οφείλεται η καθυστέρηση των εργασιών ολοκλήρωσης του Γυμνασίου Μεσαριάς ; 
2.   Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου ; 
3.   Ποια είναι η επίσημη στάση του υπουργείου, απέναντι στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού, για την ανισότητα ευκαιριών που αντιμετωπίζουν.
4.     Ο Ερωτών Βουλευτής  Ιωάννης Βρούτσης Βουλευτής Κυκλάδων 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.