Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Coca Cola: Ανακάλυψαν τη μυστική συνταγή

Πολλοί την πίνουν με ευχαρίστηση λίγοι όμως έχουν αναρωτηθεί τι μπορεί να είναι εκείνο που δίνει στην Coca Cola τη γεύση που οι περισσότεροι έχουμε δοκιμάσει χιλιάδες φορές. Τη φόρμουλα της συνταγής του γνωστού αναψυκτικού...
είχε ανακαλύψει ο χημικός Τζον Πέμπερτον το 1886 και από τότε το μυστικό της σύνθεσης του παραμένει επτασφράγιστο από τα στελέχη της εταιρίας.

Διάφοροι μύθοι εμφανίζονταν για τη μυστική συνταγή του αναψυκτικού η οποία σύμφωνα με φήμες ήταν φυλαγμένη σε θησαυροφυλάκιο της Ατλάντα.

Ο διαδικτυακός τόπος Thisamericanlife.org έσπασε τη μυστική συνταγή του αναψυκτικού και δημοσίευσε απόκομμα της εφημερίδας της 8ης Φεβρουαρίου του 1979 στο οποίο αναφέρονται και τα συστατικά αλλά και η δοσολογία που χρειάζεται.

Το υγρό εκχύλισμα Coca, το κιτρικό οξύ, η καφεΐνη, η ζάχαρη, ο χυμός λεμονιού, η βανίλια και η καραμέλα είναι μερικά από τα συστατικά της Coca Cola ενώ για έξτρα γεύση χρησιμοποιούν αλκοόλ, έλαιο πορτοκαλιού, έλαιο λεμονιού, έλαιο μοσχοκάρυδου, κολίανδρο, νερόλι και κανέλα..

Αυτό πάντως που δίνει στο αναψυκτικό την ξεχωριστή γεύση, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι μόνο τα υλικά αλλά και ο τρόπος ανάμιξης τους.

Το 2010 μάλιστα η Coca cola έγινε η πρώτη εταιρία που έφτασε το 1,18 δισεκατομμύρια ευρώ στις ετήσιες πωλήσεις τροφίμων στη Βρετανία.

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/02/coca-cola.html#ixzz1E3695k5z

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.