Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ενεργειακό Τζάκι


Οι ενεργειακές εστίες χαρακτηρίζονται από την ελεγχόμενη καύση του ξύλου ή αερίου και συνέπεια αυτής τον μέγιστο βαθμό απόδοσης, που επιτυγχάνεται με πόρτα που κλείνει αεροστεγώς και την ρύθμιση της εισαγωγής αέρα στον χώρο καύση.Η ελεγχόμενη καύση έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομία καυσίμου (ξύλου ή αερίου) και την αυξημένη απόδοση (Μετατροπή της ενέργειας του ξύλου ή του αερίου σε θερμότητα σε ποσοστό απόδοσης περίπου 80%). 
 Επομένως η επιλογή ενεργειακής εστίας εξασφαλίζει:
  • Αυξημένη απόδοση 

  • Οικονομία Καυσίμου

  • Δυνατότητα διανομής θερμού αέρα μέσω αεραγωγών 

  • Ασφάλεια

  • Οικολογική δευτερογενή καύση
Οι δευτερογενής καύση συντελεί ώστε τα καπναέρια της πρωτογενούς καύσης να καίγονται με δευτερεύουσα φλόγα προ της εισαγωγής τους στον καπνοσυλλέκτη χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα διπλής φλόγας, μεγαλύτερη απόδοση και επομένως εκπομπή λιγότερων ρύπων στο περιβάλλον (οικολογική καύση).

Αντιθέτως οι εστίες ανοικτού τύπου από μαντέμι ή πυροτουβλο απορροφούν μέσω του καπνοσυλλέκτη μόνο τα καπναέρια που παράγονται στον χώρο καύσης αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ποσότητα θερμότητας άλλων εστιών θέρμανσης του χώρου (καλοριφέρ).

Υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής μιας εγκαταστημένης εστίας ανοιχτού τύπου από πυρότουβλο σε κλειστού ενεργειακού τύπου ενσωματώνοντας μια ειδική κασέτα-εστία με αποτέλεσμα την εξασφάλιση των παραπάνω αναφερομένων πλεονεκτημάτων. 

http://www.thermotechniki.gr/energeiako.htm

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.