Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Κουνέλι: Τι Πρέπει & Τι Δεν Πρέπει να τρώει..

Κονικλοτροφεία - Εκτροφεία..ΦΡΟΥΤΑ..
Στα φρούτα είναι πολύ επικίνδυνα τα κοτσάνια και τα κουκούτσια! Πρέπει να είστε σίγουροι πως έχουν αφαιρεθεί όλα και καθαριστεί καλά το φρούτο, πριν το δώσετε στο κουνελάκι σας.

Επιτρέπεται!
Α
Αχλάδι, Ανανάς, Αγριομηλιά, Αγριομουριά.
Β
Βατόμουρο, Βερύκοκο.
Μ
Μήλο, Μούρο
Ξ
Ξινόμηλο.
Π
Πορτοκάλι.
Ρ
Ροδάκινο, Ρόδι.
Σ
Σύκο.
Φ
Φράουλα.

Ελάχιστη Ποσότητα!
Μπανάνα, Καρπούζι, Πεπόνι και Κεράσι.

Απαγορεύεται!
Όλα τα τροπικά και εξωτικά φρούτα, το αβοκάντο.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΦΥΤΑ - ΚΑΡΠΟΙ..
Να επιλέγετε τουλάχιστον 3 είδη λαχανικών ημερησίως. Mην δίνετε ΠΟΤΕ λαχανικά που είναι άπλυτα ή ραντισμένα!

Επιτρέπεται!
Α
Αμπέλι, Ακακία, Αγκινάρα (φύλλα), Αγγελική, Αντίδι (όχι ρίζες), Αντράκλα, Αγριάνιθο, Αγριομαϊντανός, Αγριομάραθος, Αμυγδαλιά (φύλλα), Αραβόσιτος, Αρακάς, Αραχίδα, Άνιθος, Αγγούρι.
Β
Βίκος, Βελανίδι, Βρώμη, Βασιλικός.
Γ
Γιασεμί, Γογγύλι (ρίζες και φύλλα).
Δ
Δενδρολίβανο, Δυόσμος.
Ζ
Ζαχαρομπίζελο.
Θ
Θυμάρι.
Κ
Καρύδι, Κάστανο, Κάλαμος, Κέδρος, Κισσός, Κουμάρι.
Λ
Λεύκη, Λαχανίδα, Λάχανο, Λεπτοκαριά.
Μ
Μολόχα, Μαρούλι, Μάραθος, Μπιζέλι.
Ν
Νερομολόχα, Νεροκάρδαμο.
Ο
Οξυά.
Π
Πιπεριά (όχι καυτερή), Πικραλίδα, Παντζάρια (φύλλα), Πασχαλιά, Πράσσο, Πτελέα.
Ρ
Ραπανάκι, Ρίγανη, Ραδίκι άγριο (όχι ρίζες), Ρόκα.
Σ
Σκόρδο, Σέλινο (φύλλα), Σιτάρι.
Τ
Τεύτλο, Τριφύλλι (φύλλα).
Φ
Φασόλι.
Χ
Χαρουπιά.
Ψ
Ψυλόχορτο.

Ελάχιστη ποσότητα!
Σπανάκι, Μπρόκολο (φύλλα και μίσχους), Λαχανάκια Bρυξελλών, Aγριολάχανο, Φύλλα καρότου και καρότα, Κράμβη (φύλλα), Πικραλίδα (φύλλα και άνθη), Μαϊντανός, Ντομάτα.

Απαγορεύεται!
Όλα τα όσπρια (Φασόλια, Φακές, Ρεβύθια), Πατάτα, Γλυκοπατάτα, Καλαμπόκι, Κουνουπίδι, Μπιζέλι, Κεχρί, Αραβόσιτος, Μπαμπού, Φύλλα τσαγιού, Σπόρους καφέ, Φτέρη, Σόγια, Κρεμμύδι, Λεμόνι ή Φλούδες λεμονιού. Δημητριακά, Σπόροι, Φουντούκι, Αμύγδαλο, Καρύδι και Φυστίκι.

Προσοχή!!
  •  Στα κουνελάκια αρέσουν οι γλυκές τροφές, γι' αυτό εσείς θα πρέπει να αποφεύγετε να τους δίνετε μεγάλη ποσότητα, διότι, ως γνωστόν, τα γλυκά δεν κάνουν καλό! Να προτιμάτε να τους τα δίνετε σαν λιχουδιά.
  • Τα λουλουδάκια και τα φυτά εσωτερικού χώρου και κήπου, όσο όμορφα ή περιποιημένα κι αν είναι, ΜΗΝ δώσετε στο κουνελάκι σας να τα φάει! Τα πιο πολλά είναι τοξικά και σίγουρα, δεν θέλετε να έχετε τη δηλητηρίαση "κρίμα στο λαιμό" σας! Εννοείται πως τα κακτοειδή είναι επικίνδυνα κι όχι μόνο για να τα φάει!
  • Aν ΔΕΝ είστε απόλυτα σίγουροι αν πρέπει να φάει κάτι το κουνελάκι σας, MHN του το δώσετε! Δεν χρειάζεται να παίζουμε με την υγεία τους, ούτε να κάνουμε πειράματα! Τα κουνελάκια είναι ευαίσθητα ζώα, από την φύση τους, και γι' αυτό η διατροφή τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο!!
  • Οι βολβοί και οι ρίζες (κάθε λαχανικού ή φυτού) να αποφεύγονται!!
  • Tο Σέλινο και τα παρεμφερές λαχανικά περιέχουν μεγάλο ποσοστό ίνων στους μίσχους τους και γι' αυτο θα πρέπει να αφαιρεθούν πριν τους δώσετε να τα φάνε! Αν δεν γνωρίζετε πως να τα αφαιρέσετε, δώστε τους απλώς τα φύλλα!
  •  
  •  http://kounelia-lagoi-ma5.blogspot.com/search?updated-max=2010-12-07T00%3A11%3A00%2B02%3A00&max-results=4

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.