Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Oλυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1. Όλες οι φάσεις του αγώνα! (videos)

Το κανονικό γκολ του Κατσουράνη δεν μέτρησε ποτέ και έτσι το 1-2, έγινε 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού στο 91’ που πανηγυρίζει ένα ακόμη τίτλο! Τραγική η διαιτησία του Καλόπουλου!
Καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο, μονόλογος του «τριφυλλιού» η επανάληψη!
Κυνηγητό και ξύλο στο τέλος απο οπαδούς του Ολυμπιακού σε παίχτες του ΠΑΟ


Δείτε όλες τις φάσεις του αγώνα...














Πιο δυνατά οι ερυθρόλευκοι
Η... ομίχλη στο Καραϊσκάκη από τα καπνογόνα που έπεσαν καθυστέρησε την έναρξη του ντέρμπι και παράλληλα προϊδέασε για το πώς θα άρχιζε το ματς. Με τον Ολυμπιακό, δηλαδή, να μπαίνει πιο δυνατά οδηγούμενος από τον κόσμο του. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν από πολύ ψηλά με τον Τζιμπούρ, έμπαιναν πιο δυνατά στις φάσεις και αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τα πρώτα λεπτά να κερδίζουν εύκολα κόρνερ και φάουλ γύρω-γύρω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, οι παίκτες του οποίου δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Παρ' όλα αυτά, η πρώτη καλή φάση θα μπορούσε να ήταν για τους πράσινους σε μια αντεπίθεση, αλλά ο Καραγκούνης υπό πολύ καλές προϋποθέσεις δεν μπόρεσε να βγάλει τετ α τετ τον Σισέ.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό -με τα νεύρα να κάνουν από νωρίς την εμφάνιση τους- και τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να μεταφέρει το ματς προς την περιοχή του Τζόρβα, ψάχνοντας κυρίως τον Τζιμπούρ μέσω του Ιμπαγάσα. Ο Αργεντίνος έκανε αρκετή δουλειά στο κέντρο με τον Μοντέστο, αναγκάζοντας τον Ζιλμπέρτο στο ένα λάθος μετά το άλλο... Έτσι, με τους πράσινους χαφ να πουλάνε εύκολα την μπάλα, οι γηπεδούχοι δε δυσκολεύονταν να δώσουν την εντύπωση ότι αυτοί είναι που κυνηγάνε περισσότερο τη νίκη, αν και με βάση τη βαθμολογία θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.

Γκολ και... φωτιά στην εξέδρα!
Καθαρή ευκαιρία ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει αλλά στο 20' τη βρήκε τη λύση, μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις και την οξυδέρκεια του Ιμπαγάσα. Η υπέροχη κομπίνα με τον Μιραλάς, που έπιασε στον ύπνο τους φιλοξενούμενους, έδωσε τη δυνατότητα στον Βέλγο με πλασέ να κάνει το 1-0 και να... διακόψει το ματς για τρία λεπτά, καθώς ήρθε νέα ομίχλη από τα καπνογόνα των πανηγυρισμών!

Τα πράγματα, πλέον, ήταν ξεκάθαρα για τον Παναθηναϊκό, που έπρεπε να πάρει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, να βγει μπροστά, να πιέσει και να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Αυτό που δεν ήταν ξεκάθαρο ήταν πώς ακριβώς θα το έκανε αυτό η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, από τη στιγμή που ο Λέτο δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, ο Ζιλμπέρτο δεν ανέβαινε την απόδοση του, οι Κατσουράνης, Καραγκούνης δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν το ματς και ο Νίνης δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο. Άρα, η μπάλα δεν έφτανε ποτέ σωστά στον Σισέ, ο οποίος ήταν απομονωμένος ανάμεσα σε αρκετούς αντιπάλους.

Επιθετικό φάουλ ή... πέναλτι;
Κάποιος από το κέντρο του Παναθηναϊκού έπρεπε να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να βελτιώσει την κατάσταση για την ομάδα του και τελικά αυτός που το έκανε ήταν ο... αμυντικός Βύντρα, από τη σέντρα του οποίου ήρθε η πρώτη πράσινη ολοκληρωμένη προσπάθεια, στο 38', με την κεφαλιά του Κατσουράνη που μπλόκαρε ο Πάρντο. Αμέσως μετά ο Τζιμπούρ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια αλλά τον πρόλαβε ο Σαριέγκι και το ματς άνοιξε προς το τέλος του πρώτου μέρους, την ώρα που ο Καλόπουλος προκαλούσε εκνευρισμό με τα συνεχή σφυρίγματα του και τα ανάποδα φάουλ που έδινε.

Τίποτα από αυτά, όμως, δεν ήταν χειρότερα από αυτό που έγινε στο 44', όταν ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Τοροσίδη που προσπάθησε να... φέρει στην ευθεία την μπάλα μετά από λάθος κεφαλιά του, υπό την πίεση του Νίνη. Ο ρέφερι, όμως, σφύριξε επιθετικό φάουλ και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα άστοχο μακρινό σουτ του Κατσουράνη, αν και θα μπορούσε να πασάρει για τον Σισέ που είχε κάνει κίνηση.

Ανέβηκε ο Λέτο, ανέβηκε ο ΠΑΟ
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη επιλογή από το να μπει στο δεύτερο ημίχρονο δυνατά και αυτός που ανέλαβε να πάρει στην πλάτη του την ομάδα του ήταν ο Λέτο. Ο Αργεντίνος ανέβηκε αρκετά από τα άκρα και έχοντας βοήθεια και από τους συμπαίκτες του στη μεσαία γραμμή κατάφερε να μεταφέρει το ματς προς την περιοχή του Πάρντο. Οι πράσινοι πήραν αρκετά μέτρα στο γήπεδο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε φαινόταν να έχει δώσει οδηγίες στην ομάδα του να προσέξει κυρίως το 1-0 ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις και σε τέτοιες περιπτώσεις δε θέλει και πολύ να γίνει το 1-1. Αρκεί ένα λάθος...

Το έκανε η άμυνα του Ολυμπιακού και ο Πάρντο στην εκτέλεση φάουλ του Λέτο με γέμισμα από πλάγια, στο 58', για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα! Με την ψυχολογία υπέρ τους οι πράσινοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό ενώ ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Φουστέρ με τον Ντουντού, θέλοντας να δώσει δύναμη για την ομάδα του στο χώρο του κέντρου. Οσο για τον Παναθηναϊκό, ο Καραγκούνης ήταν πιο πίσω για να παίρνει την μπάλα και να τη μοιράζει σωστά στους συμπαίκτες του πιο μπροστά, ώστε να βγαίνει το τριφύλλι στην επίθεση με πιο ορθολογική ανάπτυξη παιχνιδιού.

Ο Φερέιρα αντικατέστησε τον Νίνη με τον Γκοβού ελπίζοντας σε ένα καλό ματς από τον Γάλλο, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή τόσο εύκολα όσο στο πρώτο 45λεπτο και περιορίστηκε σε κάποια μακρινά σουτ του Ριέρα.

Ασταμάτητος Λέτο, δοκάρι ο Σισέ!
Το παιχνίδι είχε ανοίξει για τα καλά με τον Παναθηναϊκό να πατάει καλύτερα και να έχει στις τάξεις του έναν απίστευτο Λέτο, που έδειχνε να έχει βάλει στοίχημα να πάρει μόνος του το ματς. Λίγο έλειψε να το καταφέρει, καθώς στο 71' έκανε υπέροχη προσπάθεια από αριστερά και ιδανική σέντρα για τον Σισέ, που προτίμησε να κάνει την κεφαλιά -ενώ θα μπορούσε να σπάσει για τον επερχόμενο Κατσουράνη- για να αποκρούσει ο Πάρντο και να στείλει την μπάλα στο δοκάρι!

Ο Ολυμπιακός ήθελε να βρει έναν παίκτη που θα έκανε από τα άκρα ό,τι έκανε ο Λέτο για τον Παναθηναϊκό κι έτσι στο 79' ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Μιραλάς με τον Ζαϊρί, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δημιούργησε μεγάλη ευκαιρία για τον Τζιμπούρ, αλλά ο Σαριέγκι έκανε τη σωστήρια -για τους πράσινους- προβολή στο κοντινό σουτ του Αλγερινού κι ενώ όλοι στο Καραϊσκάκη περίμεναν να πανηγυρίσουν το 2-1. Η απάντηση του Φερέιρα, από τον πάγκο, ήταν η αντικατάσταση του Καραγκούνη με τον Σιμάο κι ενώ το ματς είχε αποκτήσει πολύ γρήγορο ρυθμό, με την μπάλα να πάει πάνω-κάτω.

Καθαρό 1-2 αλλά... έμεινε 1-1!
Η φάση του αγώνα τελικά αλλά και του πρωταθλήματος έγινε στο 82', όταν ο Κατσουράνης με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα καλυπτόμενος από... τρεις παίκτες του Ολυμπιακού αλλά ο β' βοηθός Τρύφωνας ανακάλυψε οφ σάιντ και κράτησε το 1-1!

Τελικά... 2-1 στο 91' και κόκκινος τίτλος!
Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα βγαίνοντας μαζικά μπροστά για το δεύτερο γκολ που θα του έδινε τη νίκη, αλλά στο 91' ήρθε το 2-1 με κοντινό πλασέ του Τζιμπούρ βάζοντας φωτιά στο Καραϊσκάκη! Τα νεύρα έκαναν ξανά την εμφάνιση τους, οι Τοροσίδης και Μητρόπουλος αποβλήθηκαν, το ματς έληξε... κάμποσα λεπτά μετά καθώς από τα καπνογόνα δεν μπορούσε να δει κανείς τίποτα και με το τεκευταίο σφύριγμα του Καλόπουλου αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και η κατάσταση ξέφυγε...

Man of the match: Ο Λέτο έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση και θα έδινε στον Παναθηναϊκό μια τεράστια νίκη, αν δεν ήταν ο β' βοηθός. Ο Αργεντίνος στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, έφτιαξε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του και γενικά είχε ένα απίστευτο πάθος.

Αδύναμος κρίκος: Η χειρότερη εμφάνιση του Τοροσίδη σε ντέρμπι... Ο άσος του Ολυμπιακού εκτέθηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις από τον Λέτο αμυντικά ενώ και επιθετικά δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα.

Στο ύψος του: Οι Σαριέγκι και Καντέ έχουν ακούσει πολλά από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού αλλά στο Καραϊσκάκη ήταν άψογοι. Εβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, απέφυγαν τα λάθη και πρόσφεραν ασφάλεια στους συμπαίκτες τους και... εκνευρισμό στους αντιπάλους τους.

Η γκάφα: Την έκανε το τείχος του Παναθηναϊκού στη φάση του 1-0, καθώς κοιμήθηκαν όλοι. Αυτή είναι η αγωνιστική γκάφα, γιατί υπήρξαν κι άλλου είδους σε αυτό το ματς...

Το στραγάλι: Ακυρώθηκε, από τον βοηθό Τρύφωνα, κανονικό γκολ του Κατσουράνη στο 82', με το οποίο θα γινόταν το 1-2. Δε δόθηκε, σύμφωνα με όσα δείχνει και το ριπλέι, πέναλτι για χέρι του Τοροσίδη στο 44'. Αρκετά ανάποδα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού και κίτρινη κάρτα δεν έβγαινε ποτέ. Στη φάση του 2-1 των ερυθρόλευκων ο Τζιμπούρ καλύπτεται αλλά ο Πάντελιτς, που στέκεται μπροστά στον Τζόρβα προκαλώντας πράσινες διαμαρτυρίες, είναι οφ σάιντ. Αν εξαιρέσουμε όλα αυτά, ο Καλόπουλος -που μετά το 2-1 απέβαλε τους Τοροσίδη και Μητρόπουλο- και οι βοηθοί του ήταν άριστοι στο Καραϊσκάκη!

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-1, πήγε στο +10 και ουσιαστικά έχει ήδη εξασφαλίσει τον φετινό τίτλο. Το αποτέλεσμα, βέβαια, μετράει πάνω από όλα και αυτό μένει στο τέλος, αλλά για να πάρουν αυτό το τρίποντο οι ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν και τη βοήθεια της διαιτησίας, καθώς στο 82' ο Κατσουράνης -αλλά και όλοι οι υπόλοιποι στον αγωνιστικό χώρο- πίστεψαν ότι έγινε το 1-2. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έχει τρομερά και δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία και το ενδιαφέρον πλέον στο πρωτάθλημα εστιάζεται στις υπόλοιπες θέσεις και όχι στην πρώτη.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/videos_2156.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.