Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πως φυτεύονται οι ανεπτυγμένες τριανταφυλλιές σε τετράγωνη γλάστρα

Οι τριανταφυλλιές αυτές, που είναι ανεπτυγμένες σε τετράγωνη γλάστρα: φυτεύονται εύκολα , και έχουν σίγουρη επιτυχία στην φύτευση κατά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Μπορούν να παραμείνουν αφύτευτες για αρκετές μέρες στην αρχική τους συσκευασία στη πλαστική σακούλα που περιβάλει την τετράγωνη γλάστρα. Μετά την παραλαβή τους, πρέπει να βγουν από το κιβώτιο και να παραμείνουν σε κάποιο ηλιόλουστο σημείο, έξω στην ύπαιθρο. 
Αν δεν τις φυτέψετε τις επόμενες 4-5 μέρες, βγάλτε τις γλάστρες από τις πλαστικές σακούλες και ποτίζετέ τις τακτικά έως τη φύτευσή τους. 
Μπορείτε να τις φυτέψετε σταδιακά επιλέγοντας τις ιδανικότερες καιρικές συνθήκες, όταν το έδαφος δεν είναι λασπώδες και φυσικά το επιτρέπει ο ελεύθερός σας χρόνος. Φυτέψτε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.










1ο Βήμα: Ανοίξτε τους λάκκους, οι μεγάλοι λάκκοι βοηθούν στην καλύτερη ανάπτυξη των τριανταφυλλιών αλλά και των άλλων θάμνων και δέντρων που φυτεύετε. Εμπλουτίστε το χώμα που βγαίνει από το κάθε λάκκο με άφθονη οργανική ουσία δηλαδή, τύρφη ή καλά χωνεμένη κοπριά ή φυλλόχωμα ή και μίγμα των παραπάνω. Προσθέστε το μίγμα του χώματος στο βάθος του λάκκου. Αυτή η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά παραπάνω στο κεφάλαιο "Προετοιμασία για την φύτευση".



2ο Βήμα: Αφαιρέστε την πλαστική σακούλα. Προσέξτε ιδιαίτερα να μην αφαιρέσετε το βιοδιασπώμενο δίχτυ που καλύπτει τη ρίζα. Βουτήξτε την μπάλα στο νερό μερικά λεπτά ώστε ν' απορροφήσει νερό. Μην αφαιρείτε την πλαστική ετικέτα που είναι η ταυτότητά του, δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξή του.
Τοποθετήστε το φυτό στο λάκκο. Φροντίστε ώστε ο κόμβος του εμβολίου να βρίσκεται λίγο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Κόψτε τις κορυφές από τα πολύ τρυφερά βλαστάρια (αν υπάρχουν), που πιθανώς αναπτύχθηκαν κατά τη παραμονή των φυτών.
Πατήστε καλά το χώμα, σε μικρή απόσταση από το φυτό αλλά όχι υπερβολικά. Με τα χέρια είναι καλύτερα, όπως στη φωτογραφία.
 

 

   
 
 
3ο Βήμα: Σχηματίστε με την τσάπα την λακκούβα που θα συγκρατεί το νερό για το κάθε φυτό και γεμίστε την σιγά - σιγά με νερό 2 -3 φορές. Υπολογίστε περίπου μισό κουβά (5-10 λίτρα) για κάθε φυτό. Το πότισμα να το επαναλάβετε και την επόμενη μέρα. Σημειώστε ότι, όταν φυτεύουμε, ποτίζουμε ακόμα και με δυνατή βροχή και πάντα με το λάστιχο ή με το ποτιστήρι και όχι με σταγόνες. Το πότισμα αυτό χρειάζεται για να φέρει σε καλή επαφή το έδαφος με τις ρίζες ώστε το φυτό να έχει όσο το δυνατό λιγότερο στρες στη μεταφύτευσή του. Το παράχωμα προστασίας δεν είναι απαραίτητο στη φύτευση των ανεπτυγμένων τριανταφυλλιών σε τετράγωνη γλάστρα και στις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας.
http://www.avramis.gr/C8CD4CCF.el.aspx

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.