Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Δεντρολίβανο και τα χαρίσματά του!



Το δεντρολίβανο (Rosmarinus officinalis) είναι ένα μεσογειακό αρωματικό φυτό που μπορεί να φτάσει μέχρι και το ένα μέτρο σε ύψος και το απαντάμε σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης, μπορεί να είναι αυτοφυές αειθαλές φυτό της χώρας μας, εντούτοις καλλιεργείται σε κήπους και σε γλάστρες μπαλκονιών λόγω της διακοσμητικής του αξίας στα πάρκα όσο και της χρηστικής του ως μυρωδικό στην μαγειρική.

Γνωρίζετε, όμως, τις ευεργετικές του ιδιότητες; Είναι φυτό στομαχικό, τονωτικό, εμμηναγωγό και χολαγωγό. Ακόμη, είναι ένα βότανο επουλωτικό των πληγών, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό και κατάλληλο για τους νευρικούς πονοκεφάλους.
Τα άνθη και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται κατά του άσθματος, του κοκκίτη, της γρίπης και της αδυναμίας. Επιπλέον, τα βλαστάρια του φυτού αυτού βάζοντάς τα στο κρασί γίνονται ένα τονωτικό της καρδιάς, ενώ εάν κανείς υποφέρει από τριχόπτωση ή φαλάκρα και πλύνει το τριχωτό του δέρματος της κεφαλής του θα δει να αναπτύσσονται τρίχες!

Το δεντρολίβανο, όμως, δεν εξαντλείται μόνο σε αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες, καθώς εκτός από τα παραπάνω αποτελεί το φυσικό όπλο κατά της υποτονικής σεξουαλικής ζωής και για αυτό πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι το…βιάγκρα της βοτανολογίας. Μάλιστα, στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν ως δώρο της θεάς Αφροδίτης στους ανθρώπους. Μάλλον δεν πρόκειται για σύμπτωση!

Εναλλακτικά προτείνουμε πατάτες στο φούρνο, κοτόπουλο, ψαρονέφρι και σαρδέλες, φυσικά με δεντρολίβανο…

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/02/blog-post_9385.html#ixzz1E38NZEoD

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.