Δεν είναι γεννετικά τροποποιημένα προϊόντα αλλά διαστάυρωση ειδών. Ωστόσο εγείτρονται αρκετά ερωτήματα όσον αφορά στην παρέμβαση που προκαλούν στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στις γεωργικές καλλιέργειες. Τα υβριδικά φυτά είναι πιο ανθεκτικά στις ασθένειες και περισσότερο παραγωγικά, αλλά με τίμημα πολλές φορές την αυθεντική γεύση και το γνήσιο άρωμα. Επίσης να τονίσουμε ότι πολλά είδη απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας της σχαδόν αποκλειστικής καλλιέργειας υβριδίων.
Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο περίεργα υβρίδια φρούτων και λαχανικών, που δεν απέχουν πολύ από το τραπέζι μας…
1. Κίτρινο καρπούζι
2. Μοβ πατάτες
3. Ρωμαϊκό μπρόκολο
4. Pluot («Δαμασκηνοβερίκοκο» – plum + apricot)
5. Ραπανάκι καρπούζι!
6. Yoshta
7. Nashi (είδος αχλαδιού από την Αυστραλία)
8. Κίτρινα τεύτλα
http://perierga.gr