Υλικά
150 γρ. ταχίνι (κλασικό)
125 ml (μισή κούπα) χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γ. κανέλλα
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
προαιρετικά:
1-2 κ. σ. άχνη ζάχαρη
ελάχιστο νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.
Παρίνουμε μια μακρόστενη φόρμα με χαρτί ψησίματος, ή απλά τη λαδώνουμε.
Σε ένα μπωλ, βάζουμε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και την κανέλλα και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε καλά το υλικό με κουτάλι και το βάζουμε στη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά.
http://fantastikomagazine.blogspot.gr