Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Πότε Εμβλιάζουμε τα δένδρα μας; και ποια είναι η σωστή εποχή;

Οι λόγοι είναι πολλοί. Ένας λόγος για παράδειγμα για τον οποίο κάνουμε μπόλιασμα είναι επειδή μπορούμε να κρατήσουμε κάποια ποικιλία ακριβώς όπως είναι όταν δεν είναι δυνατόν να πολλαπλασιάσουμε το φυτό με σπόρο. 
Επίσης γίνεται όταν έχουμε το δέντρο αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τον καρπό του δέντρου μας και διαλέγουμε μια ποικιλία η οποία μας αρέσει και την μπολιάζουμε στο δέντρο μας. 
Μια άλλη σημαντική περίπτωση είναι όταν κάποιο φυτό δεν είναι ανθεκτικό σε κάποια ασθένεια ή δεν
αντέχει τον παγετό. Για παράδειγμα η νερατζιά είναι πιο ανθεκτική στον παγετό από την λεμονιά. 
 Έτσι κρατάμε σαν βάση το νεράτζι και το μπόλιασμα θα είναι λεμόνι. Μπορούμε επίσης να μπολιάσουμε σε ένα δέντρο περισσότερες από μια ποικιλίες όπως για παράδειγμα να έχουμε στο ίδιο δέντρο λεμόνι , πορτοκαλί. 
Η πιο σημαντική προυπόθεση για να πετύχει ο εμβολιασμός είναι το δέντρο και το εμβόλιο να ανήκουν στην ίδια οικογένεια.
Η κατάλληλη εποχή είναι αυτή που το φυτό βρίσκεται σε ανάπτυξη. Πάντως δεν μπορούμε να πούμε ποια είναι η κατάλληλη εποχή αφού αυτό επιρεάζεται από τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής αλλά και το είδος του φυτού. Σαν καλύτερη εποχή θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι με το που τελειώσει ο παγετός την άνοιξη και με το που τελειώσει η έντονη ζέστη του καλοκαιριού.
fytosymvoules.blogspot.com
tromaktiko
 http://www.ekriktiko.gr
 

Πως να Κάνετε Εμβολιασμό (Μπόλιασμα) σε Καρποφόρα Δέντρα στον Κήπο Σας κλικ εδώ

Μπόλιασμα - Κέντρωμα δέντρων  κλικ εδώ

Για μπόλιασμα των δένδρων κλικ εδώ

Μπόλιασμα αχλαδιάς κλικ εδώ
Μπόλιασμα κλικ εδώ
Μπόλιασμα ελιάς κλικ εδώ
Μπόλιασμα και τα μυστικά του κλικ εδώ
Μπόλιασμα συκιάς κλικ εδώ
Μπόλιασμα εσπεριδοειδών κλικ εδώ
Εμβολιασμός συκιάς κλικ εδώ
Εμβολιασμός ελιάς κλικ εδώ
Μπόλιασμα αμπελιάς κλικ εδώ
Διάφορα Μπόλια κλικ εδώ

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνηhttp://giannisargyros.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.