Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Σταφύλι, το ευτυχές δημιούργημα της φύση!

Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές τα σταφύλια μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία.
Το «μυστικό που κρύβεται» στα σταφύλια είναι τα φλαβονοειδή. 

Οι ευεργετικές αυτές χημικές ουσίες για τον οργανισμό περιέχονται στα σταφύλια, το πράσινο τσάι, το κακάο και τις ντομάτες.
Το σταφύλι αποκαλείται «ευτυχές δημιούργημα

της φύσης». Τα 100 γραμμάρια σταφυλιών αποδίδουν 80 θερμίδες. Είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C, ενώ η φλούδα τους περιέχει το πολύτιμο φυτικό συστατικό ρεσβερατρόλη.

Επίσης, περιέχουν:
• Φλαβονοειδή, γνωστά και ως βιταμίνη Ρ, τα οποία εκτός από καρδειοπροστατευτική δράση, χρησιμοποιούνται στη θεραπεία διαφόρων λοιμώξεων.
• Κουερσιτίνη: προστατεύει τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις και από καρκίνο.

Τα σταφύλια ενισχύουν τα επίπεδα οιστρογόνων, «μάχονται» τα μικρόβια, αυξάνουν την απορρόφηση ψευδαργύρου από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα τη γρηγορότερη επούλωση των πληγών. 

Ακόμη βοηθούν στην πέψη, τη σεξουαλική ικανότητα, την πρόληψη της αρτηριακής υπέρτασης και την αναστολή υπερτροφίας του προστάτη

Ακόμη έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση ενώ έχει αποδειχτεί ότι 1-2 ποτηράκια κόκκινο κρασί κατά τη διάρκεια των γευμάτων έχει προστατευτικό αποτέλεσμα κατά της καρδιακής νόσου.

Zougla.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.