Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ύπνος με φως προκαλεί… κατάθλιψη

Η έκθεση σε διαρκή φωτισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει κατάθλιψη, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο ανακάλυψαν ότι ποντίκια που βρίσκονταν σε φωτισμένο δωμάτιο 24 ώρες την ημέρα εμφάνιζαν περισσότερα συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με τα ποντίκια που είχαν φυσιολογικό κύκλο μέρας-νύχτας.
Επιπλέον, φάνηκε πως τα ποντίκια που ζούσαν σε διαρκώς φωτισμένο δωμάτιο αλλά μπορούσαν να αποτραβηχτούν σε
σκοτεινό κύλινδρο όταν επιθυμούσαν εμφάνιζαν λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα σε σχέση με τα ποντίκια που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τον τεχνητό φωτισμό που υπήρχε 24 ώρες την ημέρα.
Η δυνατότητα αποφυγής του φωτός φάνηκε να μετριάζει τα καταθλιπτικά συμπτώματα, δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Laura Fonken. Τα ευρήματα υποδεικνύουν την ανάγκη περαιτέρω κατανόησης του τρόπου με τον οποίο ο τεχνητός φωτισμός επηρεάζει τους ανθρώπους, δήλωσε ο ερευνητής Randy Nelson.
Όπως δήλωσε, ο συνεχής φωτισμός χωρίς δυνατότητα διαφυγής αύξανε τα καταθλιπτικά συμπτώματα. Τα αυξανόμενα ποσοστά κατάθλιψης στους ανθρώπους ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη χρήση του νυχτερινού φωτός στη σύγχρονη κοινωνία. Πολλοί άνθρωποι εκτίθενται σε μη φυσιολογικούς κύκλους φωτός, γεγονός που ενδεχομένως μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες στην υγεία, πρόσθεσε.
Η Fonken δήλωσε ότι η έρευνα σχετικά με την επίδραση του τεχνητού φωτός στην υγεία είναι σημαντική για ανθρώπους που δουλεύουν νυχτερινή βάρδια και για παιδιά και ενήλικες που παρακολουθούν τηλεόραση αργά το βράδυ, διαταράσσοντας το φυσιολογικό κύκλο φωτός-σκοταδιού.
Ο Nelson σημειώνει ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν έντονο φωτισμό όλη τη νύχτα, γεγονός που ενδεχομένως μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους ασθενείς.
Πηγή: ygeianews.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.