Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

WOBO: Πρωτότυπα… μπιρότουβλα!!!

perierga.gr - WOBO: Πρωτότυπα... μπιρότουβλα!!!Η ιδέα του κ. Heineken προκειμένου να δημιουργηθεί το πρώτο μπιρότουβλο στον κόσμο -ή αλλιώς αυτό το μπουκάλι μπίρας που στη συνέχεια θα μπορούσε κάποιος να το χρησιμοποιήσει ως δομικό υλικό για να κατασκευάσει το σπίτι του- ήρθε μετά από μια επίσκεψή του στην Καραϊβική, όπου βρέθηκε μπροστά σε δύο σημαντικά προβλήματα:
Παραλίες γεμάτες πεταμένα μπουκάλια και έλλειψη οικονομικά προσιτών οικοδομικών υλικών. Έτσι το WOBO (σ.σ. «WOrld BOttle» ή «μπουκάλι του κόσμου») έγινε το όραμά του για την
ενίσχυση τόσο της ανακύκλωσης όσο και της οικοδομικής δραστηριότητας στα νησιά.

perierga.gr - WOBO: Πρωτότυπα... μπιρότουβλα!!!Το τελικό σχέδιο WOBO δημιουργήθηκε το 1963 σε δύο μεγέθη (350 και 500 mm) και η λογική ήταν απλή: Τα μπουκάλια συνδέονται μεταξύ τους, εφαρμόζοντας το ένα μέσα στο άλλο, ενώ για τις γωνίες δεν χρειάζεται να κοπεί το γυαλί. 100.000 «μπιρότουβλα» χρησιμοποιήθηκαν στο κτήμα του κ. Heineken, για να κατασκευαστεί ένα υπόστεγο, προσδίδοντας στο καινοτόμο αυτό project μεγάλη επιτυχία.


perierga.gr - WOBO: Πρωτότυπα... μπιρότουβλα!!!


Μέσα στις επόμενες δεκαετίες το WOBO επιλέχθηκε για διάφορες κατασκευές, με πιο πρόσφατη τη δημιουργία ενός τμήματος στο Μουσείο της Heineken στο Άμστερνταμ.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, το WOBO παραμένει μέχρι σήμερα ένα σπουδαίο και διαρκές παράδειγμα καινοτομίας στον κατασκευαστικό τομέα, αποδεικνύοντας ότι πρωτοποριακές ιδέες αντέχουν στο χρόνο. 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.