Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Καταρράκτης: Υπάρχει επέμβαση που τον θεραπεύει

Στην οφθαλμολογία ο καταρράκτης περιγράφει την θόλωση του κρυσταλλοειδούς φακού, του φυσικού μας φακού, που βρίσκεται πίσω από την ίριδα, μέσα στον βολβό, και παίζει σημαντικό ρόλο στο να εστιάζει τις ακτίνες φωτός πάνω στην ωχρά κηλίδα.
 Ο κρυσταλλοειδής φακός είναι διαυγής και περικλείεται σε ένα σάκο που ονομάζεται περιφάκιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν κάποιος έχει καταρράκτη η όραση επηρεάζεται προκαλώντας διάφορα συμπτώματα ή και σημεία όπως πτώση
της οπτικής μας οξύτητας (η γνωστή σε όλους εξέταση με τον φωτεινό πίνακα), ελάττωση της αντίθεσης μεταξύ των αποχρώσεων του γκρι αλλά και των χρωμάτων, αντανακλάσεις στα φωτεινά αντικείμενα το βράδυ και δυσκολία στο να βλέπουμε όταν έχει ήλιο και δυσκολία στην ανάγνωση. 
Εάν όλα αυτά δυσχεραίνουν την ζωή μας, εάν δεν τα ανεχόμαστε, η σύγχρονη οφθαλμοχειρουργική προσφέρει μια από τις πιο επιτυχείς επεμβάσεις στην ιατρική, την φακοθρυψία με υπερήχους και την ένθεση τεχνητού φακού. Μια επέμβαση όσο επιτυχής και αν είναι, ποτέ δεν είναι ακίνδυνη και το ενδεχόμενο επιπλοκών όπως μόλυνση, αιμορραγίες, αποκόλληση, βλάβη ωχράς ή κερατοειδούς πάντα υπάρχει. 
Η πιθανότητα, όμως, επιπλοκών είναι ελάχιστη και σπάνια μάς αποτρέπει από το πραγματοποιήσουμε ένα χειρουργείο για καταρράκτη. Τ
ο χειρουργείο γίνεται στην συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών με αναισθησία με σταγόνες, διαρκεί περίπου 6-15 λεπτά της ώρας και η όραση αποκαθίσταται την ίδια μέρα ή τις προσεχείς ημέρες. Η συνταγογράφηση γυαλιών, εφόσον χρειαστεί, πραγματοποιείται την 3η -4η εβδομάδα συνήθως μετεγχειρητικά. 
Σημαντικό ρόλο στην επέμβαση του καταρράκτη παίζει η επιλογή του φακού που θα τοποθετηθεί στο μάτι. Η πλέον σύγχρονη μέθοδος της οπτικής βιομετρίας τελευταίας γενιάς προσφέρει τις ακριβέστερες μετρήσεις για την επιλογή του φακού. Έτσι εξασφαλίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών ακριβής πρόβλεψη της ισχύος του φακού. Επίσης, το είδος του φακού είναι μεγίστης προτεραιότητας σε μια σύγχρονη κοινωνία. 
Το υλικό του φακού, οι επιστρώσεις, το σχήμα, η συνέπεια στην κατασκευή τους είναι χαρακτηριστικά που κάνουν την διαφορά. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια από τους γιατρούς να προσφέρουν μετά από μια επέμβαση καταρράκτη ανεξαρτησία από τα γυαλιά για μακρυά ή και για κοντά. Αυτό μπορεί να γίνει με την κατάλληλη επιλογή των φακών.
 http://ksipnistere.blogspot.com

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.