Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δεκτή η πρόταση της Νάντιας για την επίλυση των ζητημάτων των υποψηφίων, παιδιών τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών, των εισαγωγικών εξετάσεων του έτους 2011 Την ικανοποίησή της δήλωσε η κα. Γιαννακοπούλου, μετά από κατάθεση νέας τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση», βάσει της οποίας ρυθμίζονται ζητήματα των υποψηφίων, παιδιών τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών, των εισαγωγικών εξετάσεων του έτους 2011 κ.α. 

Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη βδομάδα ψηφίστηκε τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία απαλείφθηκαν τα εξής κριτήρια που προβλέπονταν προκειμένου να μπορούν οι μελλοντικοί υποψήφιοι, παιδιά τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών, να ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων:
α) τα αδέλφια των υποψηφίων να μην ξεπερνάνε το 26ο έτος ηλικίας για τρίτεκνους και το 23ο έτος για πολύτεκνους και
β) το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει το καθορισμένο εισοδηματικό όριο.
 Η παραπάνω τροπολογία άφηνε σε εκκρεμότητα διάφορες άλλες περιπτώσεις και συγκεκριμένα:
 α) Δεν προέβλεπε καμία ρύθμιση για τους υποψήφιους, παιδιά τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών, των εισαγωγικών εξετάσεων του έτους 2011, κατά το οποίο το νέο σύστημα εισαγωγής εφαρμόστηκε για πρώτη φορά.
 Έτσι, ένας μεγάλος αριθμός παιδιών πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών που είχαν πετύχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011, είτε δεν μπόρεσαν να εγγραφούν στις σχολές εισαγωγής τους μέσω της ειδικής κατηγορίας, είτε διαγράφηκαν εκ των υστέρων.
 Με την νέα τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι και επιτυχόντες των εισαγωγικών εξετάσεων του έτους 2011, παιδιά τριτέκνων ή πολυτέκνων οικογενειών που αδικήθηκαν βάσει του περσινού συστήματος, μπορούν να καταθέσουν εκ νέου μηχανογραφικό για τις εισαγωγικές εξετάσεις του έτους 2012, με το κριτήριο του 10% συν ένα επιπλέον προβλεπόμενο ποσοστό 3% ανά σχολή, αποκλειστικά για αυτούς τους υποψηφίους.
β) Διατηρούσε το κριτήριο της κατάταξης σε ειδική κατηγορία, στην περίπτωση που ο υποψήφιος επέλεγε σχολές της Διοικητικής Περιφέρειας που βρίσκεται η μόνιμη κατοικία των γονέων του. Έτσι, αδικούνταν κατάφωρα τα παιδιά της περιφέρειας, όπου οι Σχολές είναι ελάχιστες, ενώ ευνοούνταν οι υποψήφιοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Για παράδειγμα, ένας μόνιμος κάτοικος περιοχής του νομού Μεσσηνίας, διεκδικούσε θέσεις μέσω της ειδικής κατηγορίας σε τμήματα και σχολές που εδρεύουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο υποψήφιος που ενδιαφερόταν π.χ. για την Ιατρική Σχολή να μην μπορεί να δηλώσει στο μηχανογραφικό ότι ανήκει σε ειδική κατηγορία, καθώς η συγκεκριμένη Σχολή δεν υπάρχει στην Περιφέρεια του και να μένει εκτός, παρόλο που είχε καλύτερη βαθμολογία από άλλους συνυποψήφιους άλλων περιοχών με πληθώρα σχολών (π.χ. υποψήφιοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης). Με τη νέα τροπολογία, αυτό το κριτήριο απαλείφεται. 

 http://newsmessinia.blogspot.com

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.