Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Το μυαλό «κόβει» ταχύτητα μετά τα 27 μας χρόνια

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, οι πνευματικές ικανότητες του ανθρώπου φτάνουν στο μέγιστο στην ηλικία των 22 ετών, ενώ μετά τα 37 χάνεται σταδιακά η ικανότητα της μνήμης. Αντίθετα, 5 χρόνια αργότερα, στην ηλικία των 27 η ταχύτητα της σκέψης αρχίσει να μειώνεται. Επομένως, όπως ισχυρίζεται και ο καθηγητής Τίμοθι Σολτχάουζ βασιζόμενος στα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, σχετικές θεραπείες που βοηθούν στην αποτροπή και την αντιστροφή
παθήσεων σχετικών με την γήρανση, πολύ πιθανόν να χρειάζεται να ξεκινούν νωρίτερα. Ίσως και πολύ πριν την ηλικία της συνταξιοδότησης. Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε σε διάρκεια 7 χρόνων και συμμετείχαν σε αυτήν 2000 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 – 60 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να λύσουν οπτικά παζλ, να θυμηθούν λέξεις και λεπτομέρειες ιστοριών. Τέτοια τεστ χρησιμοποιούνται και για την άνοια, καθώς και γενικότερα για τη διάγνωση πνευματικών διαταραχών και μεταπτώσεων. Συμπερασματικά από την έρευνα προέκυψε, από ποσοστό 9 στα 12 τεστ, πως στο 22ο έτος της ζωής μας καταγράφονται οι καλύτερες επιδόσεις. Τέλος, και σύμφωνα με ιστορικά γεγονότα αποδεικνύεται πως η ηλικία των 27 ετών αποτελεί σημαντικό στάδιο στη ζωή μας και έχει αρνητική σημασία, αφού στα 27 τους πέθαναν διάσημοι μουσικοί, όπως ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζιμ Μόρισον, η Τζάνις Τζόπλιν και ο Κέρτ Κομπέιν.
Πηγή: ygeianews.gr 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.