Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ο Ιπποπόταμος και η Χελώνα



Ένας ιπποπόταμος-μωρό που επέζησε από τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της Κένυας έχει δημιουργήσει έναν σχυρότατο δεσμό με μια γιγαντιαία αρσενική εκατονταετή χελώνα σε ένα πάρκο ζώων στην πόλη Μομπάσα.
Ο ιπποπόταμος που ονομάζεται Owen και ζυγίζει περίπου 300 κιλά παρασύρθηκε από τον ποταμό Sabaki στον Ινδικό Ωκεανό και εκβράστηκε στην ακτή όταν τσουνάμι έπληξε την Κένυα ,όπου και τελικά διασώθηκε.

Αφ’ότου παρασύρθηκε μακριά και έχασε τη μητέρα του, ο ιπποπόταμος έπρεπε να ψάξει για μια « αναπληρωματική» μητέρα .

" .. Ευτυχώς, βρήκε την χελώνα και μεταξύ τους αναπτύχθηκε ένας δυνατός δεσμός.
Κολυμπούν, τρώνε και κοιμούνται μαζί ,λέει η οικολόγος Paula Kahumbu, υπεύθυνη στο πάρκο Lafarge.
« ο ιπποπόταμος ακολουθεί την χελώνα όπως ακριβώς θα ακολουθούσε την μητερα του . Εάν κάποιος πλησιάσει την χελώνα , ο ιπποπόταμος γίνεται επιθετικός,όπως ακριβώς θα προστάτευε την βιολογική του μητέρα " προσθέτει η Kahumbu


"Το μωρό έμεινε μόνο σε μια πολύ τρυφερή ηλικία .Από τη φύση τους οι ιπποπόταμοι είναι κοινωνικά ζώα και συνηθίζουν να μένουν με τις μητέρες τους μέχρι τα τέσσερα χρόνια τους " εξηγεί.


Τα παραπάνω είναι μια πραγματική ιστορία που δείχνει ότι οι διαφορές μας είναι ασήμαντες όταν χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Θα μπορούσαμε όλοι να πάρουμε ένα μάθημα από αυτά τα δύο πλάσματα.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.